Damir Nikšić je posljednjih dana ponovo u fokusu javnosti zbog jednog videa, kojeg je inače objavio još 24. oktobra ove godine, u kojem tvrdi da grb (na genocidu zasnovane) PC kao i grb Republike Bosne i Hercegovine nisu legitimni jer predstavljaju neke davne kraljevske porodice.

Ovaj video, koji možete pogledati OVDJE je totalno zamajavanje i zbunjivanje bosanskih patriota iz slijedećih razloga:

1.  On poredi oficijelni grb PC-a sa grbom koji niko nigdje službeno ne priznaje, i jedino je u srcima bosanskih patriota prisutan nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma. Dakle on kritikuje nekog što nije znao napraviti republiku koja nije ni napravljena ili koja je nekad postojala. Suštinski je sa ovom argumentacijom mogao kritikovati samo PC;

2. a ovo bi možda trebalo biti i prvo- on pravi šprdačinu od grbova a ne osvrće se na nešto važnije- same nazive odnosno naziv PC-a: Republika Srpska. Da li je zaista od krucijalnog značaja kritikovati grb a ne osvrnuti se na naziv, po kojemu 49 % Bosne i Hercegovine pripada samo jednom narodu, koji je mahsuz etnički očistio taj dio Bosne i preko stotina hiljada leševa i prognanih se izborio za taj naziv. I pored takvog eklatantnog primjera (ne zbog neznanja intelektualaca nego zbog njihova zla) nesipravnosti naziva, ni riječi o tome?

Ne sumnjam u dobre namjere Damira Nikšića, ali prije svakog prelaska na nijanse treba se riješiti jedno osnovno i egzistencijalno pitanje: pitanje masovnog i k tomu još i službenog veličanja tekovina genocida u tzv. PC-u.