IslamBosna.ba– Rabin Jisrael David Weiss, glasnogovornik jevrejskog pokreta Neturei Karta iz New Yorka je opisao nedavnu izraelsku agresiju na Gazzu ‘novom katarstrofom i Nakbom’.

U intervjuu za El-Džeziru u srijedu navečer on je kazao da je izraelska agresija na Gazzu dio nelegitimnog postojanja jevrejske države koja je u suprotnosti sa vjerovanjem i učenjem Judaizma.

„Palestinski narod ima pravo da se brani kao i da brani svoju zemlju. Palestinski otpor je prirodna reakcija na ono što im se događa. Mi, kao Jevreji, treba da budemo zahvalni muslimanima jer su nam domaćini stotinama godina“.

„Uspostavljanje Izraela predstavlja neposluh i pobunu protiv Božje volje. Od uništenja Hrama, Jevrejima nije dopušteno da posjeduju Svetu zemlju“, nastavlja on.

„Jevrejski vjernici vrlo dobro znaju da je Hram uništen zbog naših grijeha“.

Rabin Weiss je pozvao na zaustavljanje rata nad Palestincima obzirom da je izraelska okupacija u suprotnosti sa jevrejskim uvjerenjima“, kazao je rabin.

On je istakao da je na stotine jevrejskih rabina protestvovalo u Washingtonu protiv posjete premijera Benjamina Netanyahua i njegovog rata u Gazzi.

„Cionisti su doveli do toga da Jevreje mrze u cijelom svijetu što ih je prisililo da migriraju u Izrael tražeći zaštitu. Uvijek sam molio Boga da na miran način ukloni Izrael jer predstavlja prepreku za postizanje mira između muslimana i Jevreja koji je postojao stotinama godina“.

„Prema Tori, Jevreji  su spriječeni da dođu do Hrama, međutim cionisti ne poštuju deset zapovijedi Judaizma. Kada Isus ponovo dođe Izrael će biti uništen. Jevreji ne bi trebali da imigriraju i žive u ilegalnoj državi Izraelu jer se to protivi Božjoj volji“, zaključio je on.

IslamBosna.ba