IslamBosna.ba-Joan Rivers kaže da nema razumijevanja za stradanje Palestinaca u Pojasu Gazze, tvrdeći da ‘zaslužuju da budu mrtvi’.

Ova 81-godišnja komičarka je bila veoma bučna ispred aerodroma u Los Angelesu, kazavši da su Palestinci koji ne napuštaju svoje domove ‘idioti’ i da su ‘ barem oni koji su ubijeni sa niskim koeficijentom inteligencije.“’

Rivers, kćerka ruskih jevrejskih imigranata, kasnije je objavila saopćenje u kojem tvrdi da su njene riječi izvađene iz konteksta ali da stoji iza onoga što je rekla.

Novinar TMZ-a je upitao Riversovu o njenom mišljenju o sukobu u Pojasu Gazze dok je napuštala aerodrom u Los Angelesu u srijedu.

Ona je prvo usporedila raketne napade Gazze sa odlaskom do Madonnine kuće i bacanjem na nju ‘boca sa bojom’ a civilne žrtve sa žrtvama Hirošime.

Kada joj je novinar TMZ-a kazao da je gotovo 2.000 Palestinaca ubijeno u sukobu, ona je podigla ruke ismijavajući zapanjenost i kazala: “O, moj Bože! Recite to ljudima u Hirošimi”.

‘Kada objavite rat, vi objavite rat“, kazala je Rivers.

„Oni su počeli. Mi sada ne brojimo ko je mrtav. Mrtav si. Zaslužuješ da budeš mrtav. Vi ste ga počeli. Vi ste ga počeli. Da se nisi usudio da se osjećam tužno u vezi toga“.

Ona je dodatno napala palestinski narod zbog toga što su glasali za Hammas na demokratskim izborima.

„Ne možete se riješiti Hammasa, morate reći da ga ne priznajete, oni su teroristi“. „Oni su ponovo izabrani od strane puno ljudi koji čak i ne posjeduju olovku“.

Kada joj je reporter rekao da je najviše ubijeno civila ona je dodala: „Koga brige! Rečeno vam je da odete, niste otišli, onda znate da ste idiot, barem oni koji su ubijeni sa niskim koeficijentom inteligencije”.

Nakon što je video snimak počeo kružiti internetom ona je objavila saopćenje na Facebooku u kojem je stavila do znanja da stoji iza svojih riječi, ali da su izvučene iz konteksta.

Međutim ovo nije prvi put da Riversova na ovakav način iznosi svoje mišljenje o napadu Izraela na Pojas Gazze. Ona je koristila slične riječi u julu okrivljujući Palestince.

„Svi ste vi poludjeli! Oni su ga započeli“, kazala je ona u julu. „Šta vam to govori? Započeli su ga!Mjesecima se to događa!Kako znam? Bila sam tamo, tako znam. I želim da svijet zna. BBC bi se trebao stidjeti, kao i CNN“.

 IslamBosna.ba