IslamBosna.ba– U gradskoj vijećnici u Muskogeeu, predstavnik Okhlahome u  zastupničkom domu Kongresa,  John Bennet kazao je okupljenima da nema razlike između radikalnih islamista i običnih muslimana, ‘svi oni su programirani od strane svoje vjere da napadaju i unište kršćanstvo’.

„Muhammedovo učenje podučava samo jednoj stvari“, kazao je on. „I to je nasilje koje danas vidimo kod IDIŠ-a i odrubljivanja glave u Mooreu i drugim mjestima“.

U septembru, radnik Vaughan Foodsa je napao dvije žene, odrubivši glavu jednoj od njih. Osumnjičeni  Alton Nolen nedavno je prešao na islam i navodno je pokušao kolege preobratiti u islam. Međutim, policija ne navodi da je vjera motiv ubistvu, već je čin nasilja na radnom mjestu.

Bennett, međutim, smatra da je napad dokaz porasta džihadskog pokreta u SAD-u.

Tina Kelley, koja se nalazila u publici, optužila je Bennetta da nepotrebno potiče sumnju i strah od muslimana, navodeći svoje prijateljstvo sa muslimanskim porodicama.

„Oni ne vole da im njihova vlada kaže da nisu bolji od IDIŠ-a“, kazala je Kelly „i da ih se njihovi susjedi u Oklahomi plaše”.

„Dopustite mi da vas nešto upitam’, Bennett je uzvratio, ‘gdje su vaši lijepi prijatelji? Zašto nisu ovdje? Zašto nisu ovdje da kažu ‘Hej, mi ne vjerujemo u to?“

On kaže da muslimani osuđuju nasilje nad nevinim ali da se niko izvan islama ne smatra dovoljno nevinim po islamskim standardima. “Muslimanima se’ , kaže Bennett,’ može samo vjerovati ukoliko se potpuno odreknu svoje vjere”.

„Mislite li da je svaki Nijemac bio nacist“, upitao je on. „Ne, nisu bili. Ali šta se dogodilo sa nacistima onda kada su došli na vlast, svi oni Nijemci koji su bili tihi ili uplašeni da bilo šta kažu nisu imali izbora osim da ih slijede i podržavaju u onome što su radili“.

„Da li je svaki musliman loš? Ne’, kazao je on, ‘ali ukoliko slijede islam i ono što on uči, i ukoliko ne ustanu i ne osude ono čemu islam podučava, onda su oni isti, baš kao što su to i Nijemci učinili kada su došli nacisti“.

Bennett je nedavno na svom Facebook profilu napisao: „Kur’an jasno kaže da nemuslimane treba ubiti. Arap je naconalost, ne musliman ili islam. Čuvajte se pojedinaca koji tvrde da su ‘američki muslimani’. Naročito se čuvajte ukoliko ste kršćani“.

Prema Sequoyah County Timesu, Bennett je kazao publici  u Sallisawu da su muslimani ‘rak kojeg treba odstraniti iz američkog društva’. On je dodao da je cilj muslimana ‘uništiti zapadnu civilizaciju iznutra“.

U septembru vođe muslimanske američke zajednice napisale su otvoreno pismo na 17 strana vođama IDIŠ-a osuđujući njih i njihovu upotrebu nasilja u ime svoje vjere. Britanski muslimani pokrenuli su kampanju #NotInMyName kako bi osudili nasilje i ekstremizam grupe.

 IslamBosna.ba