IslamBosna.ba- Benjamin Netanyahu je izrazio svoju nadu u četvrtak da će posjetiti zaljevsku državu Katar. Izraelski premijer je dao svoj komentar na Twitteru kao odgovor na pitanje El-Džezirnog novinara i voditelja Mehdi Hassana.
Komentar je došao kao dio Netanyahuove kampanje pitanja i odgovora koji je pokrenut na Twitteru pod hashtagom #AskNetanyahu, nakon što je prošle godine Hamas pokrenuo istu kampanju na Twitteru. Na Hassanovo pitanje da li će se pojaviti u njegovoj emisiji Up Front na El-Džeziri na engleskom jeziku, Netanyahu je odgovorio: “Nadam se da ćete me jednog dana pozvati u vaše sjedište u Kataru”, dok je Mehdi Hassan zapravo sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama.
“Ja sam u Washingtonu, ne u Kataru”, kazao je Hassan, prije nego što je upitao Netanyahua: “…kada se palestinske izbjeglice mogu vratiti kući?”

#AskNetanyahu je bombardovan fotografijama i pitanjima u vezi izraelskih kršenja ljudskih prava. Netanyahu je odgovorio na samo nekoliko pitanja uz kratki video kojim je najavio da napušta sesiju, i da će se vratiti narednog dana, međutim nije se vratio.
Nekoliko aktivista i medija je objavio izvještaje o kampanji, uključujući i izraelski Haaretz. Istaknuto je da se kampanja #AskNetanyahu ‘obila o glavu’ i to u velikom stilu. Malo je vjerovatno da će se ponoviti.

IslamBosna.ba