U okviru kampanje biće održana i stručna predavanja o himni “Moja Republika” na kojima će nastavnicima muzičke kulture biti dijeljeni originalni tekstovi i audio-zapisi himne kako u praksi ne bi dolazilo do improvizacije, prenosi agencija Onasa.

Ministar prosvjete i kulture RS Anton Kasipović rekao je novinarima, nakon završene video-konferencije, da je resorno ministarstvo spremno da zajedno sa direktorima škola, nastavnicima, učiteljicama rade na promociji himne.

Dodao je da “ovo jeste najbolji mogući trenutak da o svemu tome razgovaraju, jer uskoro dolazi veliki jubilej – 20 godina RS”.

“Veoma nam je važno da djeca od najranijeg uzrasta, od početka osnovne škole, odrastaju uz himnu RS”, rekao je Kasipović.

Održavanje video-konferencije sa predsjednicima aktiva direktora osnovnih škola ministar Kasipović je iskoristio kao priliku da nastavnicima, učenicima i njihovim porodicama čestita završetak prvog polugodišta i predstojeće praznike.

On je za naredno polugodište najavio nastavak informatizacije škola, analizu nastavnih planova i programa, ali i donošenje pravilnika o zapošljavanju prosvjetnih radnika.

Autor himne RS “Moja Republika” Mladen Matović rekao je da je osnovni cilj današnje video-konferencije bio upoznavanje aktiva direktora osnovnih škola sa seminarima i radionicama koji će biti održani u osam regionalnih centara RS.

On je istakao da je na terenu prisutna velika improvizacija, pa se dešavalo da i oni koji su željeli da intoniraju himnu na svojim svečanostima, ili nisu imali adekvatan notni materijal ili tekst himne.

Izvori:

(kipba)

Leave a Reply

*

captcha *