O ljubavi Evangelista prema Izraelu i Jevrejima govori članak iz jevrejskog Ynet news. Da napomenem da je Evangelizam dominirajuća konfesijama u svim kršćanskim zemljama koje u svijetu nešto znače: Njemačkoj, Velikoj Britaniji, SAD-u…

 Delegacije Evangelista iz čitavog svijeta će doći u Knesset da izraze “ljubav prema Izraelu”. Milioni Evangelista širom svijeta podržavaju i konstantno se mole za državu Izrael, rekli su predstavnici na mitingu “Knesset’s Christian Allies” u srijedu:

Dvanaest Evangelističkih pastora, članova parlamenta, i vodže niza zemalja okupili su se u Knessetu u Jeruzalemu da izjave svoju podršku za tu zemlju, za vrijeme mitinga šireg političkog spektra.

“Mi vidimo Izrealčane kao naše duhovne očeve i majke. Čast nam je biti ovdje.”- Pastor Norman Miller iz Australije. “Mi volimo vašeg Boga, Izrael.” Miller je izjavio na mitingu, koji je dobio topli aplauz.

“Granica između politike i Biblije nestaje.”- Josh Reinstein, direktor Caucus-a je izjavio na mitingu. “Širom svijeta, mi vidimo napredak radikalnog Islama protiv judeo-kršćanskih vrijednosti, i mi se moramo primiti sa dobro organiziranim odgovorom.”- rekao je Reinstein. “Mi smo formirali “Christian Allies Caucus” da koordiniramo, sarađujemo i da komuniciramo sa nasim kršćanskim prijateljima širom svijeta… želimo da radimo zajedno sa vama, i mi vam zahvaljujemo na vašoj podršci.” rekao je on delegaciji.

Razgovarajući s Ynetnews, Reinstein je rekao da se današnji događaji uklapaju u Torina proročanstva. “Ako možeš čitati novine, onda možeš i Toru, jer stvari se odvijaju baš kako su ljudi proricali mnogo godina prije nas.”

“Ovo nije samo vrijeme za rukovanje…ovo je ustvari početak veze, političke veze, a to znači ekonomsku vezu, socialnu kooperaciju, a to znači političku podrška za državu Izrael.”-rekao je.

Pomenuvši savez sa Evangelističkim Kršćanima, Reinstein je rekao: “Svakako moramo biti trezveni, i sigurni da ne radimo sa organizacijama koji su se sprijateljili s nama da bi nas preobratili, u našem cilju je da tražimo prave prijatelje i stvaranje istinitih veza, da bi mogli promovisati jedni druge.”

Evangelistički kršćani širom svijeta su najveći prijatelji koje Izrael ima. I da mi sada uperimo noseve u njih zbog prošlosti je suluda ideja…veza između Jevreja I Kršćana u 21. stoljeću će, ja mislim, biti najvažnija stvar našeg vremena.”

Reinstein je rekao da su Evangelistička vjerovanja o dolasku Isusa neosnovana. “I mi imamo naše vjerovanje. Za nas, to je irelevantno. Ako si Jevrej i od vaznosti ti je šta će se desiti u Kršćanskom vjerovanju, onda nisi Jevrej, jer tome ne smiješ davati važnost.”

‘Imamo vojnike za vas’

Za vrijeme mitinga, delegati su se predstavili, izrazavajući ljubav za Izrael. A delegacija iz Afrike je rekla: “Imamo vojnike u Africi, ne samo duhovno spremne vojnike, nego i one koji žele da dođu i da se bore sa vama.” Kenijski član parlamenta je rekao da će se prijaviti za ministra u državi, dajući obećanje da će pobijediti. “Slijedeće jutro ćemo Kenijsku ambasadu prebaciti u Jeruzalem.”

“Prijateljstvo koje osjećamo od strane vaš, naših Kršćanskih prijatelja, ima veću važnost od dobrog osjećaja koje nama daju Izraelćani.” Rekao je Knessetki član Gilad Eran. “To je čisti dokaz nama, i čitavom svijetu, posebno teroristima, da Izrael nije sam.” Rekao je.

“Piše u knjizi Isaiah da Egipat, Izrael, I Sirija obožavati će Boga zajedno.” Rekao je Tom Hess, Američki Evangelistički pastor koji živi u Izraelu zadnjih 19 godina, delegatima.

“Ono što će početi da se dešava Srednjem Istoku jeste da će Arapski lideri koje Bog uzdiže kao važne, koji stoje sa Božijim odredzenjem, govoriti da zemlja Izraela pripada Jevrejskom narodu.” rekao je Hess, predstavljajuči jedan broj Evangelističkih pastora iz istočnog Jeruzalema, Egipta, I Turske, područja koja opisuje  kao “Biblijska Sirija.”

“Oni podučavaju svoj narod u svojim zemljama, oni su lideri nacije i suprotstavljaju se uklanjanju teologije, oni stoje sa Božjim zapovijedima, sa narodom Izraela i sa državom Izrael.” rekao je Hess.

 

Palestinci: Jerusalem pripada Izraelu i Isusu.

Amir Boutros, Kršćan Egipčanin, rekao je izazvavši srdačan aplauz: “Uvjeravam vas, članove Knesset-a i vladu ovdje u Izraelu, da niko ne može uništiti Izrael. Ne pričam budalaštinu. Ovo je iz iskustva. Bio sam u „šestodnevnom ratu“, 1967, boreći se protiv Izraela.

“I u tim danima, predsjednik Nasser je ubijedio čitav svijet da će izbrisati Izrael sa mape…hiljade tenkova i trupa su došli do granice, i Nasser je rekao da čemo baciti Izrael u Sredozemno more. A ja vam govorim da Bog Izraela čuva Izrael.”

Boutros kaže da je primio objavu, gdje mu je naređeno od Boga da voli Izrael.

Naim Khoury, Palestinac Kršćanin, je rekao da je “tražen” od Islamskih grupa, dodajući: “ Ja mislim da će zemlja Izraela prosperirati.. Iranski predsjednik ne može ni pipnuti ovu zemlju, jer pripada Božjem narodu. I Bog će čuvati ovu zemlju, i držati Jeruzalem ujedinjenim gradom, zauvijek  i vječno. Zato što Jeruzalem ne pripada Iranu, Hamasu, Hizbullahu ili Siriji. Pripada državi Izrael i velikom kralju, gospodaru Isusu Hristu.”

Izvor Ynetnews

 

Preveo: Emir Čosić

Leave a Reply

*

captcha *