Kurban znači lojalnost, obožavanje, dijeljenje i obilježavanje. To je otvaranje vrata iz jednog ugla svijeta ka drugom. To je put koji se proteže na dobrobit kako bi se približilo Allahu.

IHH je tokom 2017. godine, omogućila doniranje kurbana u  106 zemalja. Preko 2 miliona osoba širom svijeta su imali koristi od kurbana. Kurbani su dijeljeni  uglavnom u kriznim i ratnim zonama kao što su Sirija, Palestina, Irak, Mijanmar, Moro, Pakistan, Afganistan, Čad i Somalija. Osim ovih zemalja, IHH timovi su  distribuirali kurbane muslimanima koji su u stanju potrebe u zemljama i regionima širom svijeta od Afrike do Balkana, jugoistočne Azije do Bliskog istoka na svih pet kontinenata.

Udruženje Solidarnost je u 2017. godini uplatilo sredstva za 54 kurban krave i četiri ovce.

Zemlja Total  54 krave i 4 ovce
Somalija 39 krava
Sirija 1 krava
Gaza 3 ovce
Mijanmar 8 krava
Jemen 6 krava ( 42 ovce)

Osmu godinu za redom, Udruženje Solidarnost, u suradnji sa partnerskom IHH organizacijom, pruža vam priliku da svoj kurban darujete onima u najvećoj potrebi. Porodicama ratom i glađu zahvaćenih područja.

U svakom prazniku, hiljade siromašnih porodica širom svijeta čeka na velikodušnost ljubaznih ljudi kako bi osjetile radost i blagoslov  praznika i da ne uskrate svoju djecu od toga.

Pridružite nam se u realizaciji ovogodišnjeg Kurban  projekta, kako biste pružili pomoć i sreću ljudima kojima je potrebna.

Ove godine pružamo vam priliku da svoj kurban darujete za jednu od navedenih zemalja:

NAZIV ZEMLJE

KM  €
SOMALIJA – 7/1 – KRAVA 100 52
SIRIJA – OVCA 355 182
PALESTINA – GAZA – 7/1 KRAVA  558 285
MIJANMAR – ARAKAN- 7/1 KRAVA 226   115
JEMEN –  OVCA 180 92

U cijenu kurbana je uračunata provizija koju će banka uzeti prilikom slanja sredstava u IHH organizaciju, kao  i svi troškovi oko kupovine, klanja i distribucije kurbana najugroženijim porodicama navedenih područja.

Navedena cijena kurbana predstavlja cijenu jednog dijela krave ili ovcu. Uplata sedam osoba je kurban  krava. Izuzetak su Jemen i Sirija, gdje je odmah kurban jedna ovca.

VAŽNO:

Akcija prikupljanja novčanih sredstava traje do 10. augusta.

Vodite računa da sredstva za vaš kurban stignu do 10. augusta na naš žiro račun.

Sve uplate koje pristignu 10. augusta, i nakon tog datuma, neće se smatrati kurbanom već kao donacija za tu zemlju.

Dana 10. augusta, vršimo uplatu svih do tada pristiglih kurbana u IHH organizaciju kao krajnjeg izvršioca (kupovinu, klanje i distribuciju kurban mesa).

Svi koji žele donirati svoj kurban za našu braću i sestre u ratom i glađu zahvaćenim područjima, te im donijeti trun radosti tokom bajrama, uplate mogu vršiti na naš žiro račun.

Uplata se može vršiti u bilo kojoj banci. Na jednoj uplatnici može biti uplaćeno više kurbana.

Uplata se vrši na žiro račun Udruženja Solidarnost.

 TURKISH ZIRAAT BANK BOSNIA d.d

U KM VALUTI:

186-000-1053170055

DEVIZNI :

SWIFT code :TZBBBA22

IBAN: BA391860001653170151

Primalac: udruženje „Solidarnost“

Svrha uplate:  „ Kurban …. (i navesti ime zemlje)”

Kurban možete uplatiti  i putem :

  1. Western Uniona
  2. https://www.riamoneytransfer.com

Za sve nejasnoće možete se obratiti na e mail: solidarnost.bosnia@gmail.com ili na broj tel.: 061 604 093 .

VAŽNO: Molimo donatore koji uplaćuju na  devizni račun da vode računa o troškovima slanja. Pri prilivu donacije za navedene iznose banka uzima 2,5€ (za donaciju do 100 eura)  ili 5 € (donacije preko 100 eura), ukoliko ne navedete da snosite sve troškove. U tom slučaju  kurban će biti nepotpun.  

Solidarnost Bosnia