IslamBosna.ba– Moguće je da unutar vladajuće turske AK stranke ima pripadnika terorističke organizacije FETO, kazao je potpredsjednik turske Vlade Numan Kurtulmuš, koji je dodao da će oni biti uklonjeni kao što su i drugi uklonjeni iz drugih sfera.
U intervju, na pitanje da li je moguće da su se članovi FETO-a infiltirali unutar AK stranke, i ako je tako, da li će oni biti uklonjeni, Kurtulmuš je kazao: “Moguće je, jer mnogo godina već postoje ljudi koji su bili članovi ove organizacije unutar AKP establišmenta. Nažalost, također je postojala ozbiljna tolerancija u javnim dužnostima i partijskom establišmentu.
Oni su imali zastupnike. Oni su imali neke ministre. To se također treba razmotriti i kao što su očišćeni iz svih drugih mjesta u državi, naravno neophodne stvari će biti urađene i unutar AKP. Ovo je proces koji je već počeo 17.-25. decembra”, kazao je Kurtulmuš.
Kurtulmuš je također kazao da je AKP izazvala organizaciju u to vrijeme formiranjem političke stranke i da Gulenisti nemaju principe već da je to samo ‘banda koja ima želju da vlada’.
“Shodno događajima, oni su saveznik s bilo kime ko je moćan”, kazao je on kao odgovor na pitanje da li je moguće da postoje veze između organizacije i zabranjene Kurdistanke radničke stranke (PKK).

IslamBosna.ba