Pitate se kako? Naime, oni iz neimenovanih izvora saznaju da je on bio prisutan na mističnoj tribini kojoj je prisustvovalo pola Zavidovića, a koju je organizovalo mistično udruženje „Poziv u raj“ o kojem svi sve znaju (a, i ako ne znaju, mogu lahko doznati) osim srpskih medija, koji i pored svih napora, nikako da razbiju „veo tajni i misterije“ oko dotičnog udruženja. Pretpostavlja se da je Muhamed Merah na tribinu dospio preko tunela koji povezuje direktno Pakistan i selo Mečevići u blizini Zavidovića. Tunel je ekskluzivno izgrađen da bi u Federaciju mogli neopaženo stići islamski teroristi koji spremaju ofanzivu širih razmjera na Republiku Srpsku. Neimenovani izvori tvrde da se kroz tunel dovlače i najnoviji modeli helikoptera i tenkova koji se zatim odlažu u hangar u jednoj osnovnoj školi u Zavidovićima. Prema nezvaničnim podacima u ovom momentu tamo se nalazi oko 300 000 fundamentalista žednih srpske krvi, koji se obučavaju za konačan obračun sa Republikom Srpskom… Dobro, jeste malo pretjerano, ali srpske medije ne treba nikad potcijeniti, pa je realno u budućnosti očekivati i ovakve konstrukcije iz njihovih „neimenovanih izvora“. I na kraju upozorenje svima koji idu u Zavidoviće…čuvajte se dobro islamskih fundamentalista…

Prenosimo u cjelosti ovo remek djelo proljetne gnojidbe srpskih islamofobičnih mozgova. Obratite pažnju na crvene podebljane dijelove.

 Serijski ubica iz Tuluza, Francuz alžirskog porijekla Muhamed Merah, koji je prije nekoliko dana usmrtio sedam lica, nedavno je boravio u BiH i to na jednom od brojnih predavanja o islamu, u organizaciji misteriozne organizacije “Poziv u raj”.

Ovo je našem listu potvrdio neimenovani zvaničnik jedne zapadne obavještajne agencije, koji je naveo da je Merah prisustvovao predavanju Muhameda Sejfudina Čivčija, prvog čovjeka “Poziva u raj”, održanog u Zavidovićima prošlog mjeseca.

– Merah je već duže vremena održavao bliske kontakte sa grupom Alžiraca iz BiH, od kojih se za većinu smatralo da su već odavno napustili teritoriju ove zemlje – tvrdi naš izvor.

Do sličnih informacija došao je i član Ekspertskog tima Jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala Dževad Galijašević, naglasivši da obavještajni podaci ukazuju na to da je u posljednjih nekoliko mjeseci Merah kontaktirao s nekadašnjim komandantom zloglasnog “El Mudžahedin” odreda iz sastava Trećeg korpusa bošnjačke Armije RBiH Abu al-Me’alijem.

– Prošlog proljeća Abu al-Me’ali je primijećen u Bengaziju, gdje se pridružio pobunjenicima, koji su ratovali protiv jedinica libijskog vođe Moamera el Gadafija. Po završetku libijske revolucije, “mladi Osama”, kako su američki obavještajci zvali Abu al-Me’alija ponovo je promijenio adresu, ali mu se do unazad nekoliko mjeseci nije moglo ući u trag. Navodno, iz Libije se prebacio na jug Francuske, gdje je, pored ostalih, upoznao i Meraha – ispričao je Galijašević, rekavši da obavještajni podaci ukazuju da se Abu al Me’ali trenutno nalazi u Montrealu, u Kanadi.

Da Merah nije slučajno nabasao na Abu al-Me’alija, po riječima Dževada Galijaševića,govore i podaci da je dvadesetčetvorogodišnji Francuz alžirskog porijekla već neko vrijeme prisutan u radikalnim vjerskim krugovima, a obavještajne službe navode da je prošao obuku u terorističkim kampovima u Pakistanu i Avgaistanu.

Merah se nalazio na američkoj listi osoba kojima je zabranjeno da putuju avionima, zbog sumnje da bi mogao da izazove teroristički napad. Lista osoba kojima je zabranjeno da se ukrcaju u avion predstavlja najrestriktivniju listu i na njoj se nalazi četiri hiljade osoba, koje je Ef-Bi-Aj označio kao potencijalne teroriste. Merah se, prema saznanjima američkih obavještajnih službi, 2010. godine nalazio u Avganistanu, gdje je obučavan u kampovima islamista, prije nego što je uhvaćen i vraćen u Francusku.

Jedan neimenovani američki zvaničnik je kazao da se Merah nakon hvatanja nalazio u pritvoru u bazi američkih snaga, ali nije želio da iznese više detalja šta se kasnije s njim dešavalo.

Mnogi koji su ga poznavali tvrde da se promjena u njegovom ponašanju desila preko noći.

– Igrali smo fudbal zajedno kao djeca. Potom je odrastao. Povukao se u sebe. Promijenio se. Ponekad se činilo kao da su u pitanju dvije različite osobe zbog povremenih naleta bijesa. Jednog mjeseca bio je zainteresovan za religiju na zdravoj osnovi, dok je narednog mjeseca bila potpuno drugačija situacija – priča jedan od njegovih prijatelja.

Pariski istražitelji izjavili su da je Merah postao opsjednut nasilnim video-snimcima, koji prikazuju mučenje i odsijecanje glava. Posjedovao je veliku količinu oružja, uključujući i nekoliko pištolja i bio je spreman da ubija, djelo za koje je smatrao da treba da učini za dobro svoje religije.

Pod prismotrom mjesecima

Muhamed Merah takođe je bio serijski ubica, i bio je poznat policiji Tuluza zbog sitnih kriminalnih djela. Francuska vlada tvrdi da se već nekoliko mjeseci nalazio pod prismotrom, ako ne i godina – što dovodi do pitanja kako je toliko dugo uspijevao da uzbjegne hapšenje. Ministar unutrašnjih poslova Francuske, Klod Gent, potvrdio je da je imao bliske veze s ljudima koji su podržavali džihad, kao i to da je bio član Al Kaide željan da osveti stradanje djece u Palestini. Nakon svega što se desilo, Merahov advokat opisao ga je kao simpatičnog i učtivog, ali je i priznao da je dobar dio njegove ličnosti ostao skriven, pogotovo dio koji se ticao njegovih vjerovanja i političkih ubjeđenja.

– Nikada nije nosio bradu i zastupao antisemitske stavove. Ako je zaista kriv, ono što je uradio je neoprostivo i suprotno onome što nas Kuran uči – izjavio je jedan od njegovih bliskih prijatelja.

Izvor teksta: medij iz RS-a po želji čitaoca

 

I za kraj, jedno nagradno pitanje. Ispod je fotografija sa dotične tribine. Uočite na njoj Muhameda Meraha i osvojite priznanje za savršen vid….;)

 

 rbxjrr

Nermin Spahić

(nasevijesti.com)

Leave a Reply

*

captcha *