IslamBosna.ba- Kuvajtski novinar koji je susreo predsjednika Hamasovog Politbiroa, Ismaila Hanijju tokom leta za Oman opisao ga je kao ‘dobro obrazovanog i ljubaznog’ čovjeka.

Novinar Mubarek el–Mutairi je kazao da se Hanijje ovog vikenda ukrcao u avion koji je putovao za Oman i kretao se ka kraju aviona gdje je ekonomska klasa zajedno sa svoja tri tjelohranitelja.

Hanijje je krenuo u Muskat, glavni grad Omana, povodom smrti sultana Kabusa.

El Mutairi je napisao na Twitteru: “Ukrcao sam se u avion i tada sam ugledao osobu kako s trojicom tjelohranitelja ulazi i prolazi pored mene u prvoj klasi krećući se prema ekonomskoj”.

Dodao je: “Stigli su do stražnjeg dijela aviona i sjeli na svoja mjesta”.

Kuvajtski novinar piše dalje: “Pitao sam nekoga za tu osobu i rekao sam da sam ga negdje već ranije vidio. Rečeno mi je da je on Ismail Hanijje, bivši palestinski premijer i trenutni vođa Hamasa”.

El-Mutairi je prišao Hanijji i počeo je pričati sa njim.

“Kada sam mu rekao da sam iz Kuvajta, počeo me je hvaliti, moju zemlju i narod Kuvajta”, dodajući da mu je Hanijje rekao da sjedne pored njega.

“Zamislite da ova osoba koju optužuju za krađu novca palestinskog naroda, da ga podržava Iran i da ima milijarde dolara da se odupre cionistima putuje ekonomskom klasom sa samo tri tjelohranitelja, sa starim mobilnim telefonom i čeka na prtljag kao i svi drugi”, napisao je kuvajtski novinar.

O njegovom karakteru, novinar je napisao: “Sjedio sam sa njim, pričao sam sa njim i smatram ga jako obrazovanim i ljubaznim”.

On je, također, kritikovao Jusufa Vasima, alima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i kuvajtske i egipatske medije zbog širenja lažnih informacija o Hamasu i njegovom vodstvu.

IslamBosna.ba