IslamBosna.ba- Abdullah Fehd en-Nefisi, ugledni kuvajtski politolog, tvrdi da zemlje Zaljeva finansiraju zabranjenu Radničku stranuku Kurdinstana (PKK) kako bi oslabile turskog predsjednika Redžepa Tajjipa Erdoana u njegovoj borbi protiv terorizma.
Zemlje Zaljeva su odigrale veliku ulogu u terorističkim napadima koji su se nedavno odigrali u Turskoj, siguran je profesor političkih nauka na Univerzitetu u Kuvajtu.
“Treće vanjske strane (uključujući i zemlje Zaljeva) finansiraju Kurde unutar Turske kako bi svrgle vladu predsjednika Erdoana nemirima”, napisao je en-Nafisi na svom profilu na Twitteru.

Njegovi komentari se očigledno odnose na dva velika teroristička napada koja su potresla Tursku.
Dana 17. februara, 28 osoba je ubijeno a 60 ranjeno u eksploziji automobila bombe koji je ciljao vojno osoblje u blizini štaba turskih oružanih snaga u Ankari. U drugom terorističkom napadu samo dan nakon eksplozije automobila bombe, šest pripadnika turske vojske je ubijeno kada je eksplodirala bomba na daljinsko upravljanje.

Važno je napomenuti da je dr. en-Nefisi ranije optuživao UAE da su odigrali ulogu protiv arapske koalicije u Jemenu, uprkos njihovom učešću, kazavši da su koordinirali sa svrgnutim Ali Abdullahom es-Salehom i Husima. On je također optužio UAE za njihov ‘dvostruki stav’, pozivajući zemlje koalicije, predvođene Saudijskom Arabijom, da budu oprezne.

IslamBosna.ba