“Predstavljam tihu većinu. One koje niko ne želi da čuje, o kojima se ne govori na televiziji, koji ne demonstriraju, koji su suviše obični za elitu”, rekla je Le Penova.

“Pozivam ih na revoluciju – patriotsku, miroljubivu i demokratsku revoluciju”, rekla je Marin Le Pen. Marin je preuzela vođstvo Nacionalnog fronta (FN) od svog oca Žan-Mari Le Pena, u januaru ove godine.

U martu, posmatrači su bili šokirani kada su rezultati anketa pokazali da ona može pobjediti svoje protivnike na predsjedničkim izborima u proljeće 2012.

Od tada je, međutim, pala na treće mjesto sa 17 odsto glasova, iza predsjednika Nikole Sarkozija sa 24,5 odsto glasova i socijalističkog kandidata Fransoa Olanda sa 35 glasova.

U današnjem intervjuu Marin Le Pen je kazala da bi ograničila imigraciju na 10.000 ljudi godišnje i da Francuska treba da se vrati svojoj valuti – franku.

“Oduvijek sam govorila da će evro propasti i ako još bude postojao kada dođem na vlast okupiću zajedno evropske partnere i predložiti organizovani izlazak, a Francuska će se vratiti franku”, istakla je Le Penova.

“Pozivam sve suverene i patriotske snage da me podrže na izborima protiv evropskog federalizma koji zagovaraju Nikola Sarkozi i Fransoa Oland”, zaključila je Le Penova.

(b92net)

Leave a Reply

*

captcha *