Dodatnih 9,998 funti troškova podnesenih od strane četrdeset četvorice članova parlamenta, za isti period, odbijeni su od strane revizora.

Ukupno, bilo je 26.500 podnesenih prijava u novembru i decembru, iako se mnoge odnose na troškove iz ranijeg perioda te godine.

Između maja – kada je Ipsa preuzela upravljanje troškovima članova parlamenta, i decembra, bilo je više od 72.000 zahtjeva u ukupnom iznosu od 9,98 miliona funti.

Iznos za novembar i decembar, smanjen je u odnosu na septembar i oktobar prošle godine, koji je iznosio 3,6 miliona funti.

Vrijednost odbijenih zahtjeva od strane Ipse, zbog pogrešne ili nedovoljne dokumentacije, takođe je smanjena, jer je u periodu septembar-oktobar iznosila 15.352 funte.

Ali ovo možda pokazuje promjenu u načinu na koji Ipsa bilježi odbijene zahtjeve nakon skandala koji je izbio u februaru kada su saopšteni podaci za septembar i oktobar prošle godine.

Mnogi su insistirali da su njihove prijave objavljene kao neplaćene, kada su bile ponovo podnesene kasnije u potunosti.

Iz Ipse su izjavili da se takve prijave mogu pojaviti samo kao potpuno plaćene u zadnjem izdanju registra.

Prema Ipsinim podacima, članovi parlamenta kojima su podnesene prijave za naknadu troškova u novembru i decembru odbijene uključuju i:

 

Tobias Elwood, torijevac, 59 funti za popravak bicikla, opisan kao nepotraživa nadoknada;

Angus MacNeil, iz Škotske Nacionalne Partije, koji je tražio 387,75 funti nadoknade za dva privremena hotelska smještaja u Londonu, oba odbijena kao duplicirani:

Ministar za djecu, Tim Loughton, koji nije podnio ‘dovoljno dokaza’ za povrat 89,23 funte za spajalice i kertridže za štampač;

Ministar trezora, iz sjene, Angela Eagle, koja nije uspjela opravdati trošak karte za voz od 10 funti, za jednog od svojih saradnika;

Bernard Jenkin, torijevac, koji je podnio ‘nedovoljno dokaza’ za nadoknadu od 60 funti za električnu energiju;

Andrew Robathan, torijevac, koji je prekoračio rok od 9 dana za nadoknadu troškova za hranu od 8,60 i 9,25 funti;

Laburista Ian Mearns, koji je podnio ‘nedovoljno dokaza’ za putovanje taksijem u iznosu od 8 funti od Gatesheada do BBC-a u Newcastle-u.

 

Izvor: The Independent

Prevod i obrada: IslamBosna.ba

 

Leave a Reply

*

captcha *