Ovo nije prvi slučaj da pozvani i kompetentni ljudi za tumačenje prakse bosanskih muslimana poput našeg ministra doživljavaju akutnu migrenu zbog ove pošasti zvane radikalizacija i infekcija muslimana islamom. Dešavalo se to većini političke garniture manjeg entiteta, kao i predstavnicima iz drugih sfera javnog života. Ustvari lakše je spomenuti one koji su ostali imuni na ovu glavobolju jer ih je daleko manje.

Malo čudi to što Špiriću nije pala na pamet činjenica da su u njegovoj matici radikali pobijedili na izborima i da im je fašista pokajnik i četnički vojvoda postao predsjednik. Bilo bi dobro i da nam ministar ukaže gdje su to „radikalni“ muslimani za sobom ostavili masovnu grobnicu ili logor, minirali crkvu, silovali neku Srpkinju ili zapalili živo dijete kao što su radili toleranciji i modernizmu skloni njegovi radikali širom BiH. Smatram da bi to trebao biti prioritetan razlog za ministrovu glavobolju, jer taj virus je inficirao veći dio njegovog nacionalnog korpusa. Muslimani će s druge strane lahko izaći na kraj sa svojom šačicom ubleha i kokošara koji nikada nisu predstavljali nacionalnu strategiju i promišljanje Bošnjaka, niti su bilo kome osim nacionalističkoj i šovinističkoj srpskoj ideologiji predstavljali apokaliptičnu prijetnju po opstanak ljudske civilizacije. Providna i često smiješna rabota „brige“ zbog navodne radikalizacije muslimana je bacanje prašine u oči vlastitom narodu isprepadanom ovim nebulozama u svrhu distrakcije od stvarnih problema i jahanja na njegovoj grbači.

Ove predizborne splačine i standardno velikosrpsko blebetanje se ne mogu uzeti za ozbiljno, ali čovjeku zaista ponekad dosadi ova imbecilna propaganda četničkih ideologa i poslušnika koja je kao svrabež od uboda komaraca. Ne mogu ti naštetiti, ali su strahovito naporni. Možda je došlo vrijeme za kupovinu kakve mreže ili repelenta u vidu tužbe za klevetu i širenje vjerske mržnje…

 

Nermin Spahić 

(nasevijesticom)

Leave a Reply

*

captcha *