Izjava predsjedavajućeg Predsjendištva BiH Željka Komšića da je SDA jedan od glavnih krivaca za stanje u BiH, izazvala je reakciju potpredsjendika ove stranke i zastupnika u Parlamentu BiH Šemsudina Mehmedovića, koji je njegovu (Komšićevu) logiku ocijenio čudnom.

Komšić je u svojoj prednovogodišnjoj izjavi, podsjetimo, kazao kako ljudima u SDA treba vremena da shvate da je narod zbog njihove loše politike izabrao SDP.

-Hvala Bogu da nisu pobijedili. Jer oni sigurno spadaju u red najodgovornijih i jedan su, kao stranka koja je na vlasti evo skoro dvadeset godina, od glavnih krivaca za ukupno stanje u zemlji pa i za ovo sve što se danas dešava. Ne zaboravimo, oni su i danas vlast. Pa njihovi ministri i dalje sjede u Vijeću ministara, a ne SDP-ovi. I njima treba vremena da shvate da je narod i zbog njihove loše politike izabrao SDP. Zato uostalom i nisu pobijedili – rekao je Komšić.

Mehmedović podsjeća da je Komšić u Predsjedništvu BiH pune četiri godine je sjedio zajedno sa Harisom Silajdžićem (SBiH) i Nebojšom Radmanovićem (SNSD).

-Za to vrijeme nije ništa, ama baš ništa uradio da Bosna i Hercegovina dobije snažniju podršku izvana, ni putem OHR-a. Narod nije bio zadovoljan predstavljanjem gospodina Silajdžića, pa je izabrao gospodina Izetbegovića, a Željko Komšić je dobio ubjedljivo najveću podršku, iako nije radio svoj posao. Bio je sudionik demontracija sa boračkom populacijom protiv Vlade FBiH. Sada borcima nije bolje, naprotiv, ali Željko ne izlazi na demonstracije. Zašto?-ističe Mehmedović u vlastitom saopćenju.

On dodaje kako je čudno da je Komšiću SDA, a ne SNSD i HDZ, kriva što SDP nije formirao Vijeće ministara 15 mjeseci.

-Komšić napada i OHR, kao što to čini i Milorad Dodik, i tako valjda ispunjava očekivanja dva HDZ-a, jer je SDP na kraju prihvatio da dva HDZ-a predstavljaju legitimnu volju hrvatskog naroda. Komšić je i pomalo smiješan, s obzirom na činjenicu koju sam iznosi: SDP je izborni pobjednik, a SDA im kao nije uvijek pouzdan partner!? Pa izborni pobjednik bira sebi partnere gospodine Komšiću, ali je licemjerno sopstvenu nesposobnost pripisivati partnerima-navodi Mehmedović.

Ako je SDA takva kakvom je predstavlja Komšić, a SDP ipak izabrao za partnera, ističe Mehmedović, ‘onda SDP više ne zna ni odakle je krenuo, ni kuda ide’.

-Stoga će biti najbolje SDP-u da se vrati u opoziciju, a ne da zamajava narod pričom o vjeronauci, novogodišnjim paketićima i direktorima osnovnih škola, i inim kadrovskim rješenjima, kojima se isključivo bavi, kao svojim najvećim dostignućem u prvoj polovini mandata pobjedničke partije na posljednjim izborima-zaključuje Mehmedović.

(bportalba)

Leave a Reply

*

captcha *