Zatvorili smo ovaj slučaj, jer nismo pronašli ništa. Proteklih sedam dana smo prekopali više od osam lokacija, no o masovnim grobnicama nema ni traga ni glasa. Provjerili smo i sve skice koje su ukazivale da se radi o grobnicama. Međutim, nije pronađeno ništa što bi upućivalo da je riječ o grobnicama.

Sve što je pronađeno su stari dijelovi automobila. Radi se o starim školjkama i autodijelovima, a kopali smo čak i do četiri metra dubine. Koristili smo sav raspoloživi alat, ali rezultata nema – istakao je Mašović, uz napomenu da su zakopani rovovi i definitivno prekinuto s pretragom tog područja.

Kako navodi Mašović, jedino riješenje, kako bi se otklonile sve sumnje oko ovog slučaja, jeste da se na lice mjesta dovedu nizozemski vojnici koji tvrde da znaju gdje se nalaze navodne grobnice.

Zahtjevat ćemo da vojnik koji je i pokrenuo cijelu ovu priču dođe na lice mjesta, te da nam pokaže gdje se nalaze te grobnice. Ovako, teško da možemo nešto pronaći, jer tijela ubijenih Srebreničana nema nigdje. Vjerujem da će se odazvati našem zahtjevu – zaključio je Mašović

San

Leave a Reply

*

captcha *