“Radi se o ekspanziji vehabijskog pokreta u sprezi s organiziranim kriminalnim podzemljem, kojeg s druge strane kontrolirae albanska mafija, prije svega sa sjedištem na Kosovu”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, sve to je posljedica operacije koju je osmislilo političko vodstvo kosovskih Albanaca, koja se vodi pod kodnim nazivom “Dures”.

“To podrazumijeva objedinjavanje i zajedničku koordinaciju islamskih kriminalnih grupa na Balkanu, a s druge strane, sjedinjavanje vjerskih struktura na Balkanu, i tu je došlo do podjele interesa. Vjerski dio, što bi značilo ideološko vođstvo terorističkih grupa na Balkanu, preuzima Islamska zajednica u Sarajevu na čelu s Cerićem”, naglasio je Margetić.

Margetić smatra da će se “prvi put javiti situacija u kojoj će jedan čovjek biti duhovni vođa islamističkih terorista na Balkanu, a to je upravo Mustafa Cerić”.

Margetić je naveo da su federalne televizije i svi mediji pod kontrolom političkog Sarajeva ideološki usmjereni protiv BiH u kojoj žive tri naroda.

“Jedan od primjera je i situacija u kojoj Hrvati u BiH ne smiju da imaju svoj medij, odnosno televizijski kanal na svom jeziku, a s druge strane su prisiljeni da plaćaju bošnjački program koji je, zapravo, propagandna mašinerija u rukama onih koji su doveli do situacije u kojoj bi multietnička BiH bila nemoguća”, kaže Margetić.

On je dodao da se to može nazvati “medijskim etničkim čišćenjem koje provodi bošnjački politički vrh”.

“Zato pozdravljam namjeru rukovodstva Radio-televizije Republike Srpske da izdrži u svom nastojanju da građani RS pretplatu plaćaju Javnom servisu Radio-televizija RS kao njihoj javnoj televizijskoj kući”, istaknuo je Margetić.

Prema njegovim riječima, neobično je da građani financiraju program televizije koja provodi političku propagandu protiv srpskog naroda u BiH.

“Zato vjerujem da će i hrvatski narod u BiH uskoro ostvariti svoje pravo na televizijski kanal na svom jeziku”, dodao je Margetić.

 

 

 

 

(SRNA)

Leave a Reply

*

captcha *