Nusret Imamović, neformalni vođa zajednice koja živi u Gornjoj Maoči, ogradio se od postupaka Mevlida Jašarevića, napadača na Ambasadu SAD u Sarajevu, saznaje bportal.ba

Tokom akcije koju su u subotu izvele SIPA i ostale policijske agencije u Gornjoj Maoči, istražitelji su razgovarali i sa Imamovićem.

On prvobitno nije bio u selu, ali se vratio u večernjim satima.

-Kazao je istražiteljima da se ograđuje od onoga što je Jašarević uradio, te da je taj njegov postupak nanio veliku štetu zajednici u Gornjoj Maoči-kazao je za bportal.ba izvor blizak istrazi.

Nusret Imamović bio je uhapšen u februaru 2010. godine u Gornjoj Maoči, u akciji kodnog imena Svjetlost u kojoj je bilo angažirano blizu 600 policajaca. Osim njega uhapšeno je još sedam osoba: Safet Barčić, Edis Bosnić, Dževad Hodžić, Hajrudin Ribić, Senad Midžić, Mersed Čekić i Adnan Rustemi.

Svi su bili osumnjičeni za organizovani kriminal, napad na ustavni poredak BiH, ugrožavanje teritorijalne cjeline, izazivanje rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Nakon što su bili pritvoreni pušteni su na slobodu, Sud BiH im je u februaru ove godine ukinuo i mjere zabrane, a Tužilaštvo BiH ni do danas nije podiglo optužnicu protiv njih.

Saznanja do kojih je bportal.ba došao u prijepodnevnim satima u nedjelju, da Nusret Imamović osuđuje postupak Mevlida Jašarevića, potvrđen je večerašnjim videom, kojeg je na Youtubeu postavio sensservis. Navedeno je da se radio o Imamovićemom obraćanju u Gornjoj Maoči.

-Ovaj postupak je neispravan. Mi ga ne podržavamo. Mi ne pozivamo ljude da se tako ponašaju, ne podučavamo ih da idu tim putem. Smatram da se za ovaj postupak ne može naći opravdanje, ni pred nama ljudima, a ne može se naći ni opravdanje pred Allahom Subhane Ve Teala-kazao je, između ostalog, Imamović.

 

{youtube}21RFF4vKY2w {/youtube}

(bportalba)

Leave a Reply

*

captcha *