Naša kolumna „Borba za opstanak: Ministar četničke sigurnosti“ u proteklih petnaest dana izazvala je ogromnu pažnju javnosti. Fatmir Alispahić je na malom novinskom prostoru na dijelove razložio svaku mahanu politike koju vodi Fahrudin Radončić. Nije istina da je u toj kolumni Fahrudin Radončić oklevetan.

Podnoseći tužbu protiv Saffa i Fatmira Alispahića ministar sigurnosti je otkrio koliko ga je zaboljela istina koju je Fatmir napisao o njemu u kolumni “Ministar četničke sigurnosti”.

Radončić se danas ponaša kao da je Bosna i Hercgovina njegovo vlasništvo, on misli da ga se svi trebamo bojati. U tom kontekstu razumijemo podizanje tužbe protiv našeg magazina, ovo je klasični pritisak, zastrašivanje i slanje poruke da se ne smijemo više baviti njegovim likom i djelom.

Nakon što se u javnosti saznalo da je Radončić protiv Saffa pokrenuo tužbu mnogi nam šalju poruke da se boje kako ćemo proći na sudu, jer su uvjereni da će ministar sigurnosti ostvariti dovoljan utjecaj na sud i izdejstvovati presudu u svoju korist. Mi se ne bojimo Fahrudina Radončića i njegove moći. I dalje ćemo nastaviti braniti našu zemlju, našu vjeru i sve naše vrijednosti, bez obzira na moć koju ima neprijatelj koji nas napada.

(SAFF)

Leave a Reply

*

captcha *