Premijer Mujezinović i ministar Hećo posebno su istakli mogućnosti investiranja u elektroenergetski sektor i izgradnju cestovne infrastrukture.

– Planiranamo u narednom periodu investirati više od pet miljardi eura u izgradnju elektroenergetskih objekata, a namjera nam je da najmanje jedan veliki projekat radimo svojim kapacitetima uz adekvatan i prihvatljiv model kreditnog finansiranja – kazao je Mujezinović, dodavši da se isto odnosi i kada je u pitanju izgradnja autoceste i brzih cesta u Federaciji BiH.

Govoreći o mogućnostima bankarskog sektora, federalni premijer je kazao da postoji nekoliko banaka u Federaciji BiH koje su zainteresovane za različite vidove saradnje i da je ovo dobra prilika da nađu odgovarajuće partnere.

Generalni direktor Hasan Ateš kazao je kako je Deniz banka peta po veličina u Turskoj, ima 12 milijardi eura aktivnog kapitala, 450 domaćih i 12 filajala u inozemstvu, te više od osam hiljada uposlenih.

– Namjera nam je da u BiH otvorimo filijale i finansiramo velike projekte u putnoj i komunalnoj infrastrukturi, energiji, turizmu, zdravstvu i drugim oblastima – kazao je Ateš.

 

Svevijesti

Leave a Reply

*

captcha *