IslamBosna.ba– Preko 6.000 osoba klanjalo je dženazu u saudijskom gradu el-Džuf ubijenoj Nahid el-Mane’a, studentici koja je prošlog utorka ubijena u Colchesteru, Velika Britanija, navodi saudijski list Ukaz.

Njeno tijelo je stiglo u Saudiju u subotu ujutro.

U međuvremenu policija je pustila iz pritvora tinejdžera koji je uhapšen u vezi sa ubistvom El-Mane’,javili su britanski mediji.

Podsjećamo, el-Mane’a (31) je bila studentica na Univerzitetu Essex i utorak ujutro je pronađena smrtno ranjena u blizini Avon Waya. Na njenom tijelu pronađeno je 16 uboda hladnim oružjem dok su dva uboda bila smrtonosna. Policija navodi kako sumnja da je ubijena zbog svog islamskog načina odjevanja što je izazvalo paniku među muslimanima Velike Britanije.

U petak popodne uhapšen je 19-godišnji muškarac iz Colchestera koji je ispitan o napadu. Drugi muškarac, u dobi od 52, koji je na početku istrage uhapšen ‘pozitivno je eliminisan’ iz istrage, navode iz policije.

Nasser el-Mena’, otac ubijene nije mogao prikriti suze, dok se njen amidža Zejd  zahvalio svim koji su bili uz porodicu u proteklom periodu, te je zamolio Allaha, s.v.t., da je uvede u Džennet.

Povezane vijesti

Policija objavila video snimak na kojem su posljednji momenti ubijene studentice u V. Britaniji

V. Britanija: Ubijena studentica iz S. Arabije zbog svoje islamske odjeće

Evropa ključa u islamofobiji

IslamBosna.ba