IslamBosna.ba- Budistički monah iz Tajvana odlučio je primiti islam nakon proučavanja svih religija svijeta. Nakon gotovo 30 godina izučavanja religija, 66-godišnji budistički monah je odlučio da primi islam.
Nakon što je 28 godina proveo kao monah na Tajvanu, on je krenuo na put potrage za istinom i na kraju je prihvatio islam kao savršenu i prekrasnu vjeru.
Malezijske novinske agencije su prenijele da je monah izgovorio šehadet u kineskoj džamiji a da su njegovom primanju islama prisustvovao predsjednik Kineskog muslimanskog udruženja Melake, Lim Soon Jooi koji je kazao: “Kao monah, izučavao je mnoge religije svijeta. Za to vrijeme on kaže da je pronašao da je islam najkompletnija vjera i da pokriva sve aspekte života”.
Soon Jooi je dalje kazao: “Naš glavni zadatak je da ga vodimo dalje kako bi upoznao islam još dublje. Kao prvo naučit ćemo ga mandarinski jer ne zna tečno govoriti malajski niti engleski jezik. I ovo zahtijeva strpljenje”, zaključio je on.
Primanju islama također je prisustvao Datuk Yaakob Md Amin predsjedavajući Medžlisa Melake i Datuk dr. Mohadis Yasin, muftija Melake.
Monah je porijeklom iz Johora i došao je u Melaku prije tri sedmice.

IslamBosna.ba