Rušenje vile u predgradju Abotabada počelo je juče, i nastavljeno je tokom cijele prošle noći.

“Pripadnici bezbjednosnih službi, medju kojima ima i vojnika, su tokom noći nastavili rušenje vile” rekao je agenciji Frans pres jedan predstavnik policije.

Kako navodi Frans pres, teško naoružani vojnici su blokirali prilaz vili, i novinarskim ekipama nisu dozvolili fotografisanje rušenja Bin Ladenove kuće.

 Novinar Frans presa je uspeo da preko probijenih zidova vidi prostorije djelimično srušene vile, jedan orman i stolicu.

 “Proći će dosta vremena dok vlada ne odluči šta će uraditi sa zemljištem na kojem se nalazila vila”, rekao je jedan zvaničnik koji nije želeo da mu se objavi ime.

 Taj zvaničnik je kazao da bi na terenu trebalo posaditi povrće, dok su stanovnici predgradja Abotabada predložili da se tu izgradi škola.

Od 2. maja, kada je ubijen Bin Laden, njegova vila je pod kontrolom pripadnika bezbjednosnih snaga.

Bin Laden je u toj vili živeo sa tri žene i devetoro djece. Pošto je ubijen, njegovo tijelo je bačeno u more, kako se na njegovom grobu ne bi okupljali simpatizeri Al Kaide.

Oko kuće nekadašnjeg vodje Al Kaide se posle njegove smrti svaki dan okupljalo mnogo posjetilaca, zbog čega su pakistanske vlasti počele da strahuju da bi to mesto moglo da postane turistička atrakcija, pa čak i neka vrsta svetilišta, navodi Frans pres.

Pakistanski predstavnici vlasti ipak nisu naveli razloge zbog kojih se ruši Bin Ladenova vila.

(blicrs)

Leave a Reply

*

captcha *