On je u 49. minutu doveo svoj tim u vođstvo od 1:0. Većina domaćih navijača je pozdravila ovaj pogodak, ali ekstremne pristalice ovog tima počele su da napuštaju stadion. Sadajev je zamijenjen u 74. minutu, a gosti su do kraja utakmice uspjeli da izjednače.

“Ljubav pobjeđuje, a u ovom slučaju važan je sport, a ne koje je religije čovjek. Mi poštujemo svaku osobu nezavisno od religije. Oni navijači koji su ostali do kraja su pravi Beitarovi navijači”, rekao je pomoćni trener Beitara Jan Talesnikov.

Navijači Beitara se ne slažu sa odlukama čelnika kluba da dovede dva igrača muslimana iz Čečenije, od kojih je jedan Sadajev. Oni su nedavno spalili prostorije ovog kluba.

Većinu navijača Beitara čine pristalice izraelske ekstremne desnice, pa je klub često imao probleme sa kaznama i suspenzijama zbog ispada svojih pristalica. Takođe, za ovaj klub do sada nije igrao nijedan Arap. Od 2005. godine Beitar je čak 20 puta bio pod istragom disciplinskih organa Fudbalskog saveza Izraela, prenosi Kurir.

Ovaj klub je do sada šest puta bio prvak Izraela, a sedam puta je osvajao nacionalni kup.

{youtube} jUhHkr43a40{/youtube}

(bportalba)

Leave a Reply

*

captcha *