Ono u što smo svi sigurni jeste da, ako svi sudovi, svi politički i vjerski predstavnici svijeta, kao i kompletna svjetska intelektualna elita, zanemare pravdu u Srebrenici i cijeloj BiH, mi, obični ljudi, to ne smijemo sebi dozvoliti!

Na dan obilježavanja srebrenickog genocida i klanjanja dženaze šehidima Srebrenice, svako ko može MORA biti tamo. Onaj ko iz nekih uvjerljivih razloga ne može, on mora imati vremena da u tom danu sa svojom djecom i svojom porodicom ponovi lekciju o Srebrenici. Zaboravljamo, zaboravljamo, zaboravljamo… i da ne ponavljamo onu staru otrcanu: ponovit će nam se.

Ponovit će nam se, jer na našim fakultetima u Sarajevu, Mostaru, Bihacu, Tuzli, Zenici… imamo ispite ili nastavu 11.jula. Ponovit će nam se, jer na koridama, dernecima i seoskim feštama ima više Bošnjaka nego 11. jula u Potočarima. Ponovit će nam se, jer Lepa Brena okupi na svom koncertu više ljudi nego 500 ili 600 dženaza srebreničkih šehida. To nije ništa drugo nego naša indolentnost, bezobrazluk i potpuna bezosjećajnost.

11. jula budimo jedna velika srebrenička porodica. 11. jula idemo u Srebrenicu, u subotu 11. jula, mora nas biti više nego ikad do sada!

Ne zaboravimo genocid, ne zaboravimo Srebrenicu!!!

IslamBosna

Leave a Reply

*

captcha *