Po principu ‘Republika Srpska to sam ja’, Dodik upozorava svekoliki puk kako (opet) neko hoće da uništi, dokine, smakne entitet. Ustvari, hoće svi, a jedino on, kao, ne da.

Stranci su dali 10 miliona za izazivanje bunta u RS, nevladine organizacije su plaćene da to organizuju, SDS se udružio s njima, Američka ambasada pomaže, Bošnjaci hoće da se vrate i glasaju, domaći medijski izdajnici sve to podržavaju…samo su neke od Dodikovih izjava u posljednje vrijeme.

Dodik, ustvari, kao i do sada – a kod običnog naroda je prolazilo – vrši klasičnu zamjenu teza.

I sam je svjestan da je opljačkanom i gladnom narodu došlo do guše, da ne mogu više da trpe, a da im on osim ‘srbovanja’ ne može ponuditi više ništa. Zato po oprobanom receptu nudi priču o ‘unutrašnjem i vanjskom neprijatelju’. Međutim, sve je manje onih koji takvu priču ‘gutaju’.

Zbog toga je i Dodikova nervoza sve veća, a tome svjedoči i incident sa BN televizijom, odnosno njenim vlasnikom i direktorom Vladom Trišićem.

-Prije izvjesnog vremena pozvao me iz kabineta telefonom i na jedan najgrublji i najvulgarniji način psovao majku, prijetio, govorio kako će on nas uništiti, i mene i BN televiziju-navodi Tršić svoju najnoviju epizodu sa Voždom iz Laktaša.

Ne tako davno Dodik je svoj bijes usmjeravao prema novinarima i urednicima medija iz Federacije BiH. Sad se, eto, o sebi i o ‘svojima’ pozabavio.

Dakle, borbene pozicije u RS su zauzete. Sad je samo pitanje ko će kome majku…

(bportalba)

Leave a Reply

*

captcha *