Odgovarajući na pitanje srpskog magazina Reporter kako vidi eventualno zajedničko djelovanje njegove stranke s Nikolićevim SNS-om, jer već u RS-u postoji SNS Vinka Perića iz Bosanske Gradiške, Mihajlica kaže kako će Tomislav Nikolić formirati stranku u RS-u.

Pretpostavljam da to neće biti prije proljeća. Mi smo, kao SRS, odlučni da imamo dobre odnose sa svim parlamentarnim strankama u Srbiji, kao što smatramo da je potrebno da i u RS-u imamo korektne relacije između političkih čimbenika, bez obzira na to tko je na vlasti, a tko u oporbi.

Naglašavajući da su radikali iz RS-a spremni na suradnju s Nikolićevim SNS-om, Mihajlica dodaje i to da se oni zalažu za konačno ujedinjenje, a ne dijeljenje stranaka na političkoj sceni RS-a, pogotovo iz centra i desnog centra. On najavljuje skoro ujedinjenje desnice u RS-u, nadajući se da će sujete pojedinaca na političkoj sceni biti stavljene u stranu te da će doći do određenog dogovora o uspostavljanju ozbiljnog bloka stranaka centra i srpske desnice. – U tom kontekstu, mislim da bi i SNS Tomislava Nikolića mogao poslužiti kao kohezijski faktor, poručio je Mihajlica.

 

Izvor: Svevijesti.ba

Leave a Reply

*

captcha *