Odbrambeni igrač reprezentacije Brazila i igrač Bayerna iz Minhena trenutno se nalazi u istražnom zatvoru. Državno tužilaštvo sumnja da je moguće da je on podmetnuo požar u svojoj vili u Minhenu. U noći na protekli utorak su vatrogasci Münchena imali pune ruke posla sa luksuznom vilom Bayernovog profesionalca kojeg je zahvatila vatrena stihija. Ali nisu mogli učiniti mnogo: vila je praktično potpuno uništena, a šteta se mjeri u milijunima eura. U trenutku požara je u vili bio samo nogometaš – njegova supruga Renata i njihovo troje djece su bili izvan kuće. I nogometašu je morala biti ukazana liječnička pomoć zbog lakšeg trovanja dimom. Nakon požara je policija saslušala Bayernogov nogometaša, ali veoma suosjećajno i kao svjedoka udesa. No u međuvremenu su istražitelji promijenili mišljenje.

“Početna sumnja”

Stručnjaci su utvrdili kako je vatra izbila u sobi za goste u podrumu vile. Ali su očito došli i do nekih zaključaka koji nisu objavljeni u javnosti, ali prema kojima je državno tužilaštvo München I zaključilo kako požar “nije bio slučajan događaj”. Ovog petka (23.3.) je još jednom saslušan Breno, ali ovaj puta “pod početnom sumnjom za podmetanje teškog požara”, kako je objavljeno u tužilaštvu. Bildunterschrift: Brazilski nogometaš Bayerna je sve više vremena provodio na klupi zbog ozljeda

U njemačkim medijima se nagađa kako je Bayernovog igrača možda doista mogla zahvatiti želja za (samo)uništavanjem zbog teških depresija od kojih je patio u posljednje vrijeme. List Münchener Merkur otkriva kako se tog kobnog ponedjeljka, samo nekoliko sati  uoči požara, Breno na treningu u svojoj momčadi opet žalio na žestoke bolove u koljenu.

Briga za budućnost

Brazilski igrač Bayernove obrane se u posljednje vrijeme uvijek iznova mučio s ozljedama i sve više vremena provodio na klupi, otišao je kući “frustriran i čak u brigama za svoju karijeru”. Minhenski list piše kako Breno nije samo zatražio stručnu pomoć sportskog psihologa Bayerna Philippa Lauxa, nego je barem jednom bio i u odjelu minhenskog Max Planck instituta.

Brenov klub Bayern je tek izrazio “iznenađenje” zbog teških optužbi s kojima je suočen njihov nogometaš. Nogometni klub je odbio komentirati sadržaje nagađanja o krizi u koju je zapao njihov nogometaš koji je u klub došao početkom 2008.: “Obzirom da klub ne raspolaže dodatnim informacijama, ne možemo o tome ništa reći”, piše u priopćenju Bayerna.

 

 

(dwworldde)

Leave a Reply

*

captcha *