Pojašnjavajuæi aktivnosti u ovom pravcu izjavio je da su revolucionari za učešće u oružanoj borbi prvu novčanu nagradu u iznosu od 500 dinara dobili prošle godine za vrijeme praznika Kurban bajrama.

Muhamed je takodjer kazao da se zbog procesa osnivanja vlasti podjela novčane nagrade produžila i da za mnoge vojnike koji su se borili, treba sastaviti listu imena i oformiti budžet. “Neoženjenim borcima isplaćeno je po 2500, a oženjenima po 4 hiljade dinara”, kazao je Muhamed.”Nagradjeno je 55 hiljada dobrovoljaca  koji su se borili na bojištu u Tripoliju. Zaslužili su ovu nagradu jer su svoj život stavili u opasnost boreći se za svoju državu” rekao je on.

Jedan od boraca u revoluciji protiv Gadafijeve vlasti, Hussam Mustafa, koji se borio u borbi za zauzimanje aerodroma Metiga, te dobio nagradu od 4 hiljade dinara izjavio je da je  oženjen i otac jednog djeteta, da nema drugih novčanih primanja te da su mu primanja od nove vlasti, u mjesečnom iznosu od 500 dinara, jedina redovna primanja. Mustafa je izrazio svoju zahvalnost Nacionalnom prijelaznom vijeću  Libije zbog njihove pomoći koju pruža učesnicima revolucije.

(Aa)

Leave a Reply

*

captcha *