Bolnice u Gazi su pune ranjenih i nalaze se u kritičnom  stanju usljed nedostatka  lijekova i medicinskih zaliha, izjavila je Svjetska humanitarna organizacija u subotu. Ovajgazaplakat isti apel uputila je i IHH-a organizacija iz Turske.

UN-ova Zdravstvena agencija je apelovala da se skupi 10 miliona dolara od donatora da bi se kupili lijekovi i zalihe u naredna 3 mjeseca.

Ministarsvto zdravstava u Gazi je izjavilo da su zalihe lijekova za spašavanje života i oprema nestale. Ministarstvo zdravstava je moralo zaustaviti sve operacije zbog hitne situacije i zbog nedostatka anestezije. Slučajevi koji nisu hitni bivaju prebačeni u druge bolnice.

IHH-a organizacija iz Turske, naša partnerska organizacija , odmah je formirala urgentni tim koji je 20.11. otišao za Gazu. Pored toga  prvi u nizu konvoja, konvoj sa lijekovima od strane IHH-a stigao  je u Gazu 22.11. 2012. godine.

IHH-a vodi brigu putem spronzorstva siročadi, o 10.746  siročadi Gaze. IHH također ima ured u Gazi i preko njega pruža razne oblike pomoći narodu Gaze kao što su obnove škola, vrtića, domova za siročad bez oba roditelja, bolnica, kuća, obezbjeđivanje kurbana , te materijalna  pomoć u hrani, odjeći, obući, školskom priboru i dr.

Udruženje „Solidarnost“ iz Bihaća se priključilo hitnom pozivu za pomoć i obnovu Gaze.

Prva uplata pristiglih donacija bit će 28.11. 2012. i iste će biti proslijeđene u IHH-a sa naznakom za Gazu.

SVI KOJI ŽELE POMOĆI NARODU GAZE PUTEM   NOVČANIH PILOGA, ISTE   MOGU UPLAĆIVATI NA NAŠ ŽIRO RAČUN ,  A SA NAZNAKOM „ZA GAZU“.

Svrha doznake  „za Gazu“

Primaoc: udruženje „Solidarnost“

ŽIRO RAČUN UDRUŽENJA „SOLIDARNOST“

TURKISH ZIRAAT BANK BOSNIA d.d

U KM. VALUTI:

186-000-1053170055

transakcijiski za republiku Srpsku:

186- 000-1096186063

DEVIZNI

SWIFT code :TZBBBA22

IBAN: BA391860001653170151

Uplate se mogu vršiti i western unionom.

Ova akcija nije ograničenog roka s obzirom na stepen razaranja koji se desio u Gazi i nužnost svakog oblika pomoći: hrana , lijekovi, obnova kuća, škola, i druge infrastrukture,  odjeća, …

Uplate  u IHH-a   vršit, će se  periodično da bi sredstva bila što prije upotrijebljena shodno svrhi uplate.

 

(solidarnostbosniacom)

Leave a Reply

*

captcha *