“Najmanje 27 ljudi, među kojima devetoro dece ranjeno je u tri prve eksplozije”, rekla je agenciji France presse portparilka Ministarstva Julija Eršova, i dodala da još nema informacije o ranjenima u četvrtoj eksploziji.

Portparol gradskog tužilaštva je izjavio da se napadi istražuju kao teroristički. Ministar unutrašnjih poslova Vitalij Zakharčenk je izjavio da će odmah otići ma lice mjesta.

Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič izjavio da je to izazov za naciju i da će počinioci bombaških napada suočiti sa “odgovarajućim odgovorom”, prenijele su novinske aganecije.

Prva eksplozija se desila pred podne kod tramvajske stanice, a ranjeno je petoro ljudi.

“Eksplozivna naprava je stavljena u jednu kantu za smeće “, rekao je jedan zvaničnik.

Sljedeća eksplozija se dogodila pola sata kasnije, kod jednog bioskopa, a treća 25 minuta kasnije a četvrta je odjeknula u samom centru grada.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za postavljanje eksplozivnih naprava, a Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da se ova situacija tretira kao teroristički napad, piše USA Today.

Lokalni ukrajinski portal Vgorod.ua piše kako je ukupno odjeknulo 10 eksplozija, a portal RT piše o najmanje 27 povređenih osoba.

(enovinecom)

Leave a Reply

*

captcha *