Banja Luka je osvanula pod snježnim pokrivačem, a iz Hidrometeorološkog zavoda RS kažu su da je takva situacija i u ostalim dijelovima Republike Srpske. Visina snježnog pokrivača kreće se od četiri do 18 centimetara. 

Obilne snježne padaline i stvaranje nanosa, navode u HMZ RS, u planinskim krajevima zbog snažnog sjevernog vjetra stvaraju nanose. U izjavi za agenciju Anadolija iz Auto moto saveza RS napomenuli su da se zbog snježnih padavina, koje su od večernjih sati zahvatile regiju, promet na svim putnim pravcima “odvija izuzetno otežano”, a vozače pozivaju da na put ne kreću ako ne moraju.

Snježni pokrivač u Bihaću je dosegao visinu od 26 centimetara. Promet u zapadnim, sjeverozapadnim, istočnim dijelovima BiH, ali i planinskim predjelima odvija se otežano.

Snijeg je u popodnevnim satima počeo padati i u glavnom gradu BiH, Sarajevu, a tijekom noći se očekuju obilnije padaline.

U Srbiji i Makedoniji snijega ima u višim predjelima, ali se promet na većini putnih pravaca odvija bez većih zastoja.

Većina gradova na sjeveru Crne Gore je pod snježnim pokrivačem, a iz Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore najavljuju dolazak ciklona nazvanog “Čajo”, koji je odgodio već zakazane rukometne utakmice, priopćeno je iz Rukometnog saveza Crne Gore.

Snijeg je trenutno najveći na Žabljaku, u okolici Durmitora, gdje je visina snježnog pokrivača dosegla 50 centimetara, međutim nema većih prometnih poteškoća.

 

(24satahr)

Leave a Reply

*

captcha *