[24 sata info] 

– Vehabijski pokret je pokret za koji je Saudijska Arabija platila Ceriću. Eksperti za borbu protiv terorizma mu nisu izmislili probleme koje on sada ima u FBiH i Islamskoj zajednici – rekao je Galijašević, reagujući na Cerićevo otvoreno pismo u kojem navodi da ga “priča o vehabijskom pokretu u Republici Srpskoj i priča samozvanih eksperata za terorizam podsjeća na priču o Јevrejima u Španiji iz 1492. godine zbog kojih je ustanovljena “Španska inkvizicija”.

Ocijenivši da vjerska i politička podrška koju vehabijski pokret ima, jeste pravi problem u BiH, Galijašević je pozvao Cerića da objasni zašto uporno vehabije izjednačava sa Bošnjacima i da ih prestane vrijeđati, jer, kako kaže, vehabije ne podržavaju Bošnjaci, već on, prenosi Srna.

– Bolje bi bilo da nam Cerić objasni kako je on organizovao podmetanje eksploziva pod Rijaset islamske zajednice, ranjavanje tadašnjeg reisa Јakuba Selimoskog i višestruka ubistva koja su se desila da bi on preuzeo tu islamsku zajednicu. Takođe, neka Cerić kaže koliko je para bilo u kasi kada je on IZ Јugoslavije proglasio Islamskom zajednicom BiH – kaže Galijašević, navodeći da se sve to desilo 31. avgusta 1992. godine kada je

“Cerić pravio pogrome Bošnjaka da bi došao na poziciju”.

Galijašević je ocijenio da je izvještaj MUP-a RS o vehabijskom pokretu u BiH previše tolerantan i blag prema fenomenu vehabizma i u RS i u FBiH, te podsjetio, da Savjet bezbjednosti UN svaki mjesec dana potvrđuje da je taj pokret izvor terorističke prijetnje i da u BiH djeluje sedam terorističkih organizacija i sedam pojednaca sa terorističkih pozicija koji su pripadnici vehabijskog pokreta.

(24sata.info)

Leave a Reply

*

captcha *