Od očevidaca na mjestu požara doznali smo kako u prostorijama koje su izgorjele nitko nije živio posljednjih nekoliko godina, osim beskućnika. Kada je riječ o uzrocima požara izlgleda da je netko uključio grijalicu i nepažnjom je izbila nekontrolirana vatra. Naravno, puna istina o uzrocima vatrene stihije će biti utvrđena naknadnom istragom  Na mjesto događaja upućena je i policijska patrola. Zgrada starog i nebrizi prepuštenog studentskog doma je u potpunosti izgorjela.

 

Prilikom gašenja vatrom zahvaćenog objekata nije bilo ozlijeđenih osoba

U neposrednoj blizini su se nalazili i drugi stambeni paviljoni gdje živi više osoba, ali su vatrogasci spriječili širenje vatre na iste.

U zrak otišao kancerogeni azbest?!

Napuštena zgrada unutar Univerzitetskog kompleksa je inače pod upravom Univerziteta. To je zgrada sa azbestnim salonitom kao pokrivačem, a čestice ovog kancerogenog materijala su toplinom plamena izdignute u zrak koji Mostarci udišu. Čestice štetnog azbesta koji je gorio i lomio se padajući. Taj dim i te čestice su sinoć uz lagan povjetarac bile nošene preko cijelog Mostara, sa Sjevera prema Jugu.

   

 

(doznajemocom)

Leave a Reply

*

captcha *