Počeo pakao

Kaže da je nasilje koje je čak pet puta, nakon batina zbog kojih je završavala i u Hitnoj pomoći Doma zdravlja u Prijedoru, prijavljivala i policiji, počelo u trenutku kada je sasvim slučajno otkrila da je suprug vara.

– Ni prije toga nismo nešto posebno komunicirali. Htjela sam da popravim to stanje pa sam otišla kod njega na posao i tamo zatekla tu ženu. Tada je i počeo pakao. Nevjeru je odlučno negirao, ali se nije ustručavao da me udari. Prva dva puta skrivala sam modrice i zbog neke želje da sve ne izađe u javnost odbijala čak i pomisao da nasilje prijavim policiji. Tukao me uglavnom rukama, bacao na trosjed gdje je mekano da se ne vide modrice… Treći put sam se uplašila, jer sam ja ta koja se brine o djetetu i pozvala sam policiju – priča Prijedorčanka.

 

Dok govori, plače. Stalna maltretiranja ostavila su vidnog traga na njenom zdravstvenom stanju. Iskreno priznaje da joj je žao što nije otišla odmah nakon prvih batina.

– Bila sam nekako naivna i vjerovala sam da će njegovo ponašanje biti sankcionisano. Nažalost, nije. On je i dalje ugledan, srdačan prema drugim ljudima, čak javno angažovan u priči protiv nasilja… A posljednji put me je gađao čašom punom vode. Ljudima koji nas poznaju, ali i mojoj rodbini pokušava da dokaže da sam luda, sklona izmišljanju. U tome je pravi majstor, a uglavnom me časti psovkama i riječima: drolja, kurva, metluša… – priča naša sagovornica, koja je nedavno podnijela i zahtjev za razvod braka.

Nastaviti život

U strahu od novih batina ne pamti kada je posljednji put spavala, kako kaže, kao čovjek. Uglavnom su to, prema njenim riječima, preduge noći provedene na komadu spužve u blizini sinovljevog kreveta i u sobi čija vrata svake noći dodatno podupire komadom namještaja.

Jedan od nalaza

– Do sada nije ušao u sobu, ali ko zna. Upoznala sam nekoliko strana njegove ličnosti i zato opravdano strahujem. Ne želim u sigurnu kuću, ne mogu da bježim, jer to nisam uradila onda kada je trebalo, kada me je prvi put udario. Sada mogu samo da čekam razvod, mogućnost da dobijem pola svoje imovine i da s djetetom nastavim neki život dostojan čovjeka. Nadam se da za takvo nešto nije kasno – kaže ona, dodajući da je odlučila o svemu progovoriti ne samo zbog sebe već i zbog brojnih žena koje, zarad položaja i statusa, modrice najčešće prikrivaju šminkom.

U policiji nam je potvrđeno da je nekoliko puta prijavljivala porodično nasilje.

Dokazi za razvod

Sa sinom živi od skromne plaće

Ova Prijedorčanka je, uz stalna fizička i psihička zlostavljanja, ostala i bez uvida u suprugovu finansijsku situaciju. Tvrdi da on i dalje veoma dobro zarađuje, ali da ona i dijete od toga nemaju nikakave koristi.

– Početkom nedjelje djetetu ubaci deset maraka, a priču s polovinom tog iznosa završi vikendom. I to je sve, tako da sin i ja živimo od moje skromne plate – kaže ona.

 

(dnevniavazba)

Leave a Reply

*

captcha *