IslamBosna.ba- U mjesecu junu ove godine sedamdeset dvije osobe su primile islam, saopćilo je Ministarstvo vakufa i vjerskih poslova Omana.
Nemuslimani koji žive u Omanu primili su islam tokom mjeseca ramazana na nekoliko događaja organizovanih od strane Ministarstva gdje je nemuslimanima pružena prilika da nauče o vjeri i razjasne sumnje o određenim vjerskim pitanjima.
Govoreći za Times of Oman, šejh Abdurrahman el- Halil, šef Odjela islamskog znanja i kulturne razmjene, kazao je da su pojedini konvertiti bili iznenađeni količinom međusobnog poštovanja i tolerancije u Omanu.

Neki od njih su došli u Oman s znanjem o islamu. Naravno, većina njih je mislila da je okrutan i težak (kako to mediji opisuju) ali su bili oduševljeni količinom ljubavi i poštovanja koje imamo jedni za druge. Pojedini su pokušali da bolje razumiju vjeru prije nego što su odlučili da prime islam ili su nam došli i izjavili da žele da pređu na islam”, kazao je on.

Među osobama se nalazi 21 žena iz Filipina kao i jedan muškarac, 11 žena iz Ugande, 10 žena iz Šri Lanke i 29- oro drugih nacionalnosti.

IslamBosna.ba