– Još od tada bio je blizak vehabijama. Moj otac i ja pokušali smo ga maknuti, ali on nije htio. Neko ga je navukao. Treba reći ko ga je navukao. Vidjeli ste i sami, on na onom snimku kao da je izgubljen. Stoji tamo i šeta lijevo-desno. Kao da čeka da ga neko ubije. Nešto nije uredu tu. Čini mi se da on ni psihički nije uredu. Je li bio pod drogama, pojma nemam, ali se mora vidjeti šta je to. Njemu je neko isprao mozak. Niko sam onakve stvari ne radi – kaže Izet.

On želi doći u BiH i pomoći sinu, ali smatra da bi ga “uhvatili i maltretirali na granici”. Nakon pljačke u Austriji, Mevlid je otišao kod oca u Češku. Izet kaže da tada nije znao gdje je Mevlid uzeo pare i od koga.

Veza između oca i sina prekinula se kada je Mevlid otišao da živi u Gornju Maoču.

– Govorio sam mu da hoću da mu pomognem, da ću mu ostaviti kuću u Novom Pazaru, samo da bude normalan čovjek, da obrije bradu. Ali, on nije htio. Išao je tim svojim putem, kao da je bio omađijan – priča nam Jašarević.

Kaže da mu je žao sina te da je “dijete – dijete”. Zna samo da je sin “tvrd” i da sigurno “neće reći ko ga je natjerao da puca po Ambasadi”.

 

(Vijesti.ba)

Leave a Reply

*

captcha *