Razgovor s FBI-jem

Ovo će biti prvi put da se sva četvorica uhapšenih nađu zajedno u sudnici, kazao nam je jučer Jašarevićev branilac, advokat Senad Dupovac.  

Podsjećanja radi, Pećenković, Ahmetspahić i Fojnica terete se da su pomogli Jašareviću u izvršenju krivičnog djela terorizam. Istraga o ovom napadu još traje, a u međuvremenu nije bilo novih hapšenja. 
 
U istragu su se uključili i agenti FBI-ja, s kojima je Jašarević odbio razgovarati. S američkim istražiteljima jedino je pristao pričati Fojnica, koji je posljednji uhapšen iz ove grupe.

Kontakt s advokatom

 Advokat Dupovac kaže da je odranije osumnjičenima zabranjen telefonski kontakt s drugim osobama, a u četvrtak je stiglo rješenje kojim im se zabranjuje i prepiska. Uhapšeni nemaju kontakta s vanjskim svijetom, pa čak ni s najužim članovima porodice, te je advokat Dupovac najavio ulaganje žalbe na ovo rješenje.

Jašarević je tražio dozvolu da razgovara s majkom koja živi u Beču, ali mu to Sud BiH nije dozvolio. Prema tome, četvorica uhapšenih nemaju nikakav međusobni kontakt, pritvoreni su u četiri različita kaznenopopravna zavoda i za sada jedino mogu kontaktirati sa svojim advokatima.

(dnevniavazba)

Leave a Reply

*

captcha *