IslamBosna.ba- Pakistanski nuklearni fizičar dr. Abdulkadir Kan otkrio je ključne činjenice koje se kriju iza državnog udara protiv egipatskog predsjednika Muhammeda Mursija i ulogu koju su imale Sjedinjene Države, Izrael i unutrašnji agenti u tim događajima.

Kan, koji je opisan kao ‘otac pakistanske nuklearne bombe’, napisao je svjedočenje na Facebooku da je ‘predsjednik Mursi putovao u Rusiju, Indiju i Pakistan, ali mnogi ne znaju da se dogovorio sa Rusima da ponovo pokrenu egipatski nuklearni reaktor sa obogaćenim uranij koji bi proizvodio struju. On se, također, dogovorio da se uspostavi drugi reaktor koji bi Egipat dobio tri godine kasnije, i koji bi se koristio u iste svrhe”.

“Bilo mi bi puno bolje da ne govorim o egipatskim poslovima”, dodao je Kan, ‘ali egipatski narod mora znati istinu kako bi odlučio o sudbini predsjednika Mursija’.

Kan nastavlja: “Da li Egipćani znaju da su rezultati ove posjeti bili jako zastrašujući za Zapad? Egipat bi riješio zauvijek problem električne energije u zemlji, a, također, bi izvozio dovoljno energije da osvijetli afrički kontinent”.

“Egipćani bi trebali znati da tokom vladavine predsjednika Mursija, Egipat je dobio dvije njemačke podmornice. Izrael je vršio pritisak na Njemačku kako bi spriječio da Egipat dođe u posjed takvih podmornica koje su u stanju da izvrše napad na nosače aviona ako Egipat ima prave rakete”, nastavlja Kan.

Ovo informacije su došle nakon što je Izrael u martu, nakon što je izraelski okupacioni premijer Benjamin Netanyahu priznao da je odobrio prodaju između Njemačke i Egipta, ali nije otkrio razloge zbog čega, tvrdeći da se radi o ‘državnim tajnama’.

Kan je, također, objasnio da mnogi Egipćani ne shvataju važnost egipatskog posjedovanja vojnog satelita, koji bi mogao vršiti opsežan nadzor Izraela. Mursi se o tome dogovorio sa indijskim naučnicim i, da nije bilo državnog udara 2013., Egipat bi danas bio blizu da posjeduje takav satelit.

Pored toga, Kan tvrdi da mnogi ne znaju da je predsjednik Mursi kazao ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da su Egiptu potrebne rakete, za koje je Rusija zvanično pristala da potpiše sporazum. Kan je otkrio da je predsjednik Mursi poslao egipatskog general-majora et-Tarraza da pregovara o sporazumu, ali su Sjedinjene Države izvršile pritisak na vojsku zbog čega nije došlo do sporazuma.

IslamBosna.ba