dead_babyPredsjednik Vlade RS Milorad Dodik primio je danas pismo od predsjednika Izraela Shimona Peresa u kojem izražava zahvalnost na ranije iskazanoj podršci.
Peresovo pismo je medijima proslijedio Biro za odnose s javnošću Vlade RS-a.
Dodik je, 16. januara, uputio pismo podrške izraelskom predsjedniku, a u odgovoru Peres navodi da su “riječi podrške značajne i još ih dublje naglašava zajednička bol i patnja koje su nanesene našim narodima”.
– Nalazimo se na osjetljivoj raskrsnici koju definišu izazovi terorizma i ekstremnog fundamentalizma s kojima moramo da se suočavamo. Naš cilj je da postignemo dogovor koji će poslužiti kao fer i održivo rješenje i omogućiti narodu Izraela, kao i narodima u regionu u cjelini, da žive u miru, bezbjedno i da napreduju u budućnosti. Možemo samo da se molimo da se ova želja i pretvori u stvarnost, naveo je Peres.

On se još u pismu Dodiku zahvaljuje što “predstavlja glas Srba koji žive u RS”.

– U nadi da će biti napisano novo poglavlje, u kojem će sukobe zamijeniti sloga, šaljem Vam svoje najiskrenije lične pozdrave, stoji u pismu predsjednika Izraela Šimona Peresa.

Fena

Slični ljudi, sličnih ciljeva se veoma jednostavno sprijatelje i postanu veoma bliski. Slučaj Dodik – Peres je najbolji primjer!

Leave a Reply

*

captcha *