IslamBosna.ba-

Es-selamu alejkum,

Iako sam umoran od brojnih bezbjedonosnih provjera u Marselju, ipak sam se odlučio napisati ti ovo pismo i poslati ga prije nego odem na počinak.

Ja se zovem Mervan, i šaljem ti ovo pismo ovim elektronskim golubom pismonošom, tražeći od tebe, kao “halife”, nekoliko stvari.

Znam da si ti veliki čovjek, da su tvoja prsa široka, a ove moje potrebe i potražnje su jako skromne i očekujem da ćeš ih uvažiti i na njih pozitivno odgovoriti, kako i dolikuje “vladaru pravovjernih” kao što si ti.

Prvo: da se zaustavi cionistički napad i agresija na Gazzu. U tom smislu te molim da iskoristiš svoje historijske i trenutne veze i komunikaciju sa CIA-om i Amerikom i da izvrše pritisak na Izrael kako bi se što prije povukao sa teritorije Gazze, a to bi olakšalo da “Islamskoj državi” pripojiš i teritoriju Palestine.

Drugo: Pošto si uspio zauzeti najveća iračka naftna postrojenja i opljačkati zlato koje je bilo pohranjeno u bankama, i tako postao najbogatiji vođa jedne organizacije u svijetu, ja nikako ne vjerujem da ćeš biti škrt prema našoj braći u Gazzi. Nimalo ne sumnjam u to da ćeš ih, nakon genocida i zločina cionista kojem su bili izloženi, u najskorijem vremenu pomoći u hrani i medicinskoj opremi.

Treće: Da omogućiš svima onima koje si iselio sa prostora koji si zauzeo da negdje drugdje, naprimjer na Saturnu ili Neptunu, nije bitno gdje, nek imaju malo vode i hrane, izgrade svoje nove domove, izgrade isti onaj Irak ili Šam odakle si ih protjerao.

Četvrto: Pošto ti Allah nije naredio da se boriš protiv Jevreja, ja apelujem na tebe da im daš odštetu zbog Holokausta, tog gnusnog zločina koji je zbrisao većinu njih. Tako ćeš sa njih skinuti kolektivni historijski pritisak i sačuvati ih post-traumatskog stresa. Nakon toga bi im trebao pomoći na iznalaženju pravednog rješenja palestinskog pitanja, tako što ćeš poraditi na deportaciji Palestinaca u Ugandu ili neki “Okupacionistan”

Peto: Od tebe očekujem, također, da kompenziraš ono što su sirijski izbjeglice u Libanu, Jordanu i drugim zemljama izgubili, jer ne sumnjam u tebe. Ti, kao “vladar pravovjernih” si džentlmen i ne zaboravljaš dobro koje su ti učinili kada si izopštio revoluciju Sirije koju su pokrenuli časni ljudi, a čija ideja je umrla još u kolijevci.

Šesto: Evo, neću više pretjerivati, nabrojao sam puno političkih zahtjeva. Još te molim da jedan dio tog budžeta, koji je u rukama “Islamske države” utrošiš i za nas Palestince na Zapadnoj obali. Imao bi ponešto odraditi u Ramalli i još nekim gradovima. Malo pomoći našu omladinu da se iškoluje i stvori jednu novu generaciju.

Sedmo: Vladaru pravovjernih, želim da se pod tvojim okriljem razvija jedan novi mentalitet ovog ummeta, da se njegovi sljedbenici izdignu iznad različitosti, iznad stvari koje nas razjedinjuju. Ti si svojim zalaganjem i dosadašnjim trudom pokazao i dokazao da ti ne smetaju tuđa mišljenja, različiti stavovi. Nimalo ti ne smeta to što neko drugačije misli, jer za to postoji sablja kojom ćeš odmah stesati i oblikovati njegovo mišljenje po svome meraku.

A ja lično imam jedan problem, moj pasoš je izraelski, a ti znaš da mnoge arapske zemlje ne dozvoljavaju ulazak  s tim pasošem, pa te molim, to je moj lični zahtjev, vladaru pravovjernih, miljeniku moga srca, da mi što prije izdaš pasoš IDIŠ-a kako bih se mogao nesmetano kretati cijelim slobodnim svijetom.

Ah, umalo zaboravih kazati ti i ovo! Ja sam pjesnik, pišem poeziju. Često prisustvujem brojnim skupovima, simpozijumima gdje recitiram poeziju. Pa tako, evo, stavljam ti se na raspolaganje, ukoliko umjetnička sekcija “Islamske države” ima potrebe za mojim umjetničkim talentom – tu sam.

Mervan,

Svako dobro

P.S. I molim te, požuri s tim pasošem…

IslamBosna.ba