Sestre Britanke koje je otac silovao 1.000 puta rekle su kako su se pred majkom pretvarale da je otac njihove djece drugi muškarac, a ne njihov otac jer im je on prijetio da će socijalne službe uzeti djecu.Dvije djevojke koje je otac silovao 28 godina kazale su kako su molile svoga oca da prekine mučenje, a jedna mu je nakon nekog vremena počela plaćati da je ne siluje.

‘Nikoga nije bilo da nas brani, a mi smo bile previše prestaršene da bismo ikome rekle što se događa. Molila sam ga da prestane, ali nije htio. Bila sam previše uplašena da bih to ikome rekla. Kada me majka pitala tko je otac mog prvog djeteta rekla sam joj da se radi o dečku iz grada, ali znala sam da je pravi otac moj otac. Prestala sam brojati koliko me puta silovao. Kako sam bila starija rekao je da ako ikome kažem, moja će mi djeca biti oduzeta. Počeo me dirati kada sam imala pet godina. To se događalo godinama ali saznala sam da je i moja sestra zlostavljana tek mnogo godina kasnije. U jednom trenutku prije nekoliko godina čak sam mu platila nekoliko puta samo kako bi ga zaustavila da me siluje. Nije bilo izlaska iz situacije’, ispričala je starija sestra novinarima ‘The Suna’.

‘Tijekom godina molila sam ga da prestane, ali nije. Nije bilo reakcije niti srca u njemu. Samo bi nam rekao da idemo u spavaću sobu. Sada želimo nastaviti sa svojim životima. Ne želimo da netko zna tko smo’, rekla je u suzama.

 Majka je napustila djevojčice i ostavila ih s ocem monstrumom

Dvije žene sada liječe traume. Policija i socijalna radnica nisu prijavili znakove zlostavljanja, a čak su 150 puta bili u kontaktu s obitelji. Mlađa je sestra rekla je kako ih je otac prisilio da imaju djecu kako bi dobile socijalnu pomoć.

 Seksualno zlostavljao kćeri 28 godina

‘Volimo svoju djecu više od svega na ovome svijetu. Iako su rođene u mržnji, volimo ih i uvijek ćemo ih voljeti. Ja ne znam kako ću im reći tko im je otac. To će biti veoma teško’, rekla je jedna sestra.

Otac zlostavljač osuđen je na 25 godina zatvorske kazne na sudu Sheffield Crown.

Objavljene su sve prijave koje je zaprimila socijalna služba, policija i liječnici te se istražuje kako je moguće da nisu uočili da je muškarac toliko dugo silovao kćeri koje su s njim zatrudnjele ukupno 19 puta.

Sedmero je djece preživjelo, a dvoje umrlo na dan kada su rođeni. Ostale trudnoće okončane su spontanim pobačajem ili abortusom.

Tijekom suđenja tvrdilo se da je jedna osoba koja ih je mogla spasiti od zlostavljanja bila njihova majka, ali ona je odbila vidjeti što se uistinu događa.

Tužitelj Nicholas Campbell rekao je kako se smatra da je ona znala da su njezine kćeri zlostavljane, ali im nije pomogla.

Kao dio policijske istrage zlostavljanja uhićena je i ona zbog sumnje za zločin. Majka je ostavila obitelj kada su njezine kćeri bile još tinejdžerke, ostavljajući ih na milost njihovom ocu.

Gospodin Campbell je rekao kada je s njom razgovarala policija tijekom ljeta, majka ‘je porekla bilo kakvo zlo te govorila o dominaciji supruga nad obitelji i njegovom nasilju.’

‘Vaša supruga je očito postala svjesna onoga što se događalo ali ništa nije učinila da pomogne svojim kćerkama. Mogla je alarmirati vlasti, ali to nije učinila’, rekao je sudac Alan Goldsack prilikom čitanja presude silovatelju.

Prošle su noći rođaci kćerki kritizirali socijalnu službu, tvrdeći da je otac opetovano bio prijavljivan.

‘Trebali su nešto učiniti. Članovi obitelji prijavljivali su ga, ali to nikada nikamo nije stiglo. Sve je ovo moglo biti zaustavljeno još prije dvadeset godina’, rekao je rođak silovatelja.

Njegova je supruga ispričala kako je prije 20 godina kontaktirala socijalne službe nakon što je došla u kuću muškarca i čula ga kako naređuje svojoj kćerki, koja se oblačila, da se vrati u krevet’.

‘Nisam mogla vjerovati što čujem. Nije bilo nikoga u kući.

Nazvala sam socijalnu službu i oni su to zabilježili, ali su rekli da će im biti potrebna suradnja. Nakon toga sam ih zvala redovito nekoliko puta tjedno sljedećih šest mjeseci. Svaki bi me put prespajali drugoj osobi i nikada se s tim mojim prijavama nitko nije pozabavio’, ispričala je rođakinja.

Godinu dana kasnije njegova ga je punica prijavila policiji nakon što je zlostavljača vidjela u krevetu s kćerkom.

‘On je bijesno ušao unutra i rekao svojoj supruzi da ona to mora riješiti jer je njezina majka otišla na policiju’, ispričala je žena.

Sljedeće je godine, nakon što je otkriveno da je jedna od djevojaka imala spontani pobačaj, obitelj je rekla kako su zvali ponovno socijalnu službu te im je rečeno kako su upoznati sa slučajem obitelji.

‘Odselili smo se i više nismo bili u kontaktu. Svjesni smo da su djevojke imale djecu, ali ne i koliko, ne i tko je otac djece’, rekla je 44-godišnja rođakinja.

‘Čim smo vidjeli priče na vijestima znali smo o kome se radi. Sledila mi se krv u žilama. On je zao, ali socijalne službe su sramota. Trebali su nešto učiniti.’

‘The Sun’ je objavio još nekoliko detaljnih svjedočanstva rođaka koji su rekli da su primjetili zlostavljanja u obitelji.

‘Bio sam užasnut kada sam vidio detalje ovog slučaja. To je čisto zlo i teško je povjerovati da su ljudi u stanju učiniti nešto tako u zemlji poput naše’, rekao je britanski ministar za djecu Ed Balls.

Dnevnik.hr

 

Leave a Reply

*

captcha *