Napad se dogodio oko osam sati ujutro po lokalnom, ili oko jedan sat ujutro po našem vremenu, u gradu Hanzhongu u regiji Nanzheng, javila je Xinhua, bez da je objavila dob ubijene djece. Jedan dužnosnik Komunističke stranke potvrdio je da se napadač kasnije sam ubio.

Malo informacija

Mediji su pokušali saznati dodatne informacije, ali do njih nije lahko doći. Kod napadača se navodno radi o seljaninu imenom Wu, u kasnim četrdesetima, koji je bio vlasnik kuće u kojoj se vrtić nalazio.

Ovo je peti veliki napad na djecu u školama i vrtićima od kasnog marta, zbog čega se roditelji i učitelji diljem Kine sve više boje. U Hanzhongu, gradu u kojemu se napad dogodio, gotovo 2.000 policajaca postavljeno je da pazi na škole i vrtiće, ali ni to nije bilo dovoljno da spriječi još jedan napad.

Krvavi mjesec

Sociolozi kažu da je zabrinjavajući trend napada na djecu rezultat nedostatka potpore mentalno poremećenim ljudima i velikog razdora između bogatih i siromašnih. Mediji u pravilu ne izvještavaju o mogućim razlozima napada.

Krajem marta je u gradu Nanpingu u provinciji Fujian bivši liječnik u lokalnoj bolnici zaklao osmero djece. Muškarac je pogubljen na isti dan u kojem je bivši učitelj u gradu Leizhou nožem ranio 15 djece i učitelja.

Sljedeći dan je u gradu Taixingu 47-godišnji nezaposleni muškarac provalio u vrtić i velikim nožem ranio 29 štićenika vrtića, dvoje pazitelja i djelatnika osiguranja. Samo nekoliko sati kasnije, u gradu Weifangu na istoku zemlje je poljoprivrednik čekićem napao petero osnovnoškolaca, a nakon toga se zapalio.

Index

Leave a Reply

*

captcha *