Potpredsjednik RS Emil Vlajki opet je odnekud izmigoljio i povodom obilježavanja navodnog dana manjeg bh. entiteta dao svoj doprinos antibosanskom, odnosno velikosrpskom orgijanju 9. januara u Banjoj Luci.

Ovaj Hrvat po profesiji (potrebi), Srbin po duši, Jevrej po rođenju (tako se predstavljao kada je prije agresije na BiH predavao na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu) poručio je da je RS “duhovni i teritorijalni garant srpstva”, te da su oni koji su “imali viziju da stvore RS napravili pravu stvar”. Treba se, kazao je Vlajki, “izboriti za međunarodno priznanje RS”.

Valjda još više osokoljen prisustvom “legitimnih predstavnika hrvatskog naroda”, s liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem na čelu, i činjenicom da je banjalučki biskup Franjo Komarica pristao da primi Dodikovu kojalnu, Vlajki je veličao “garante srpstva”.

On je otišao još dalje, tvrdeći da su “vizionari”, misleći pri tome na ratne zločince Slobodana Miloševića, Radovana Karadžića i Ratka Mladića, napravili pravu stvar. Čudan neki Hrvat ovaj Vlajki. Još su čudniji Hrvati koji toleriraju da ih Vlajki predstavlja.      

(dnevniavazba)

Leave a Reply

*

captcha *