Nakon što su članovi KK Realway iskazali solidarnost prikupivši humanitarnu pomoć za stradale u polavama u okolini Žepča, juče, 25. maja,  su njihove selekcije ponovo učinile jedan divan potez.

Naime,  u dvorani Skenderija u okviru Lige mladih,su  gostovale pionirska  i juniorska selekcija KK Budućnost iz Bijeljine. Bijeljina je također jedan od gradova kojeg je zahvatila poplava početkom ovog mjeseca, pa su pioniri i juniori KK Realway predvođeni svojim kapitenima došli na ideju da u znak solidarnosti sa svojim kolegama – košarkašima iz Bijeljine, naprave svi po jedan paket sačinjen od osnovnih životnih namirnica.

Pred početak utakmice igrači KK Realwaya izašli su na parket sa poklon paketom za igrače Bijeljine i na taj način ponovo dokazali da je svijest igrača KK Realway na visokom nivou, kao i želja da pomognu drugima onoliko koliko su u mogućnosti.

Ovaj lijepi gest gosti su prihvatili sa zahvalnošću, a iz kluba se nadaju se će naš grad, Sarajevo, kao i njihov klub pamtiti po dobru.

Čestittke  pionirima i juniorima na ovoj današnjoj akciji. Nadamo se da će i u budućnosti biti ponos kluba kao što su to bili i do sada, a i grada.

IslamBosna.ba