IslamBosna.ba- Turska se neće pretvoriti u još jedan Egipat, Irak ili Siriju, jer su sada njen predsjednik, opozicija i parlament potpuno ujedinjeni, kazao je Serdar Čam, predsjednik Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA).

“Nekad je to bila ASALA (jermenska teroristička organizacija), onda je došao PKK, IDIŠ i sada FETO. Ove podmukle igre će se nastaviti sve dok se nezaustavljivi turski uspjeh nastavlja”, kazao je Čam.
“Radikalno čišćenje od FETO elemenata će započeti novu eru u Turskoj”, kazao je Čam naglašavajući da su tokom pokušaja vojnog udara od 15. jula volja i hrabrost turske nacije nadmašili mehanizme države.

Kritikujući izvještavanje zapadnih medija u noći vojnog udara, Čam je kazao da nije ‘iznenađujuće’ povezujući to s njihovim licemjernim pristupom 2013. godine tokom kontroverzi u vezi Gezi parka kao i decembra 2013. tokom istrage o korupciji.
“Očigledno je da koliko god detalja koristimo u objašnjavanju pojedini zapadni mediji neće izvještavati u korist Turske”, kazao je on.

IslamBosna.ba