Kao što je poznato, on je sa grupom svojih saradnika osumnjičen za pronevjeru 145 miliona maraka, piše San.

Scenario predviđa izlazak predstavnika Republike Srpske iz svih državnih institucija. Naravno, to se ne bi dogodilo u jednom danu, a za početak je planirano puštanje probnog balona.

Naime, pod izgovorom da više neće trpjeti ponižavanje Srba, Slobodan Tešić jučer je najavio ostavku u Nogometnom savezu BiH gdje obavlja dužnost člana Komisije za međunarodne odnose. On je, inače, iz Brčkog i iz onoga što je kazao može se razaznati da će i drugi predstavnici RS u Nogometnom savezu BiH krenuti njegovim putem.

Srbi su danas bukvalno najamna radna snaga u Nogometnom savezu BiH – kaže Tešić.

Svakako da se radi o pipanju pulsa javnosti, a u slučaju da dođe do toga, jasno je da bi to mogao biti kraj Nogometnog saveza BiH.

Opasne poruke

Dušanka Majkić, predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta BiH kazala je da će predstavnici RS sa izslakom iz zajedničkih institucija sačekati dok ne bude gotov cjelovit izvještaj o stanju u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA). I ta izjava direktno pokazuje da iza svega stoji pokušaj da se prijava protiv Dodika baci u korpu za otpatke.

Ostavljamo 15 dana i onda će se znati naš stav – kaže Dušanka Majkić i njena izjava se može tumačiti i kao svjevrsna ucjena i reketašenje.

Ne može se sve to izvući i iz konteksta skorog dolaska novog visokog predstavnika u BiH kojem se, također, na ovaj način šalju jasne poruke.

Izvor: SveVijesti.ba

Leave a Reply

*

captcha *