>> Nadzorne kamere snimile prizore kao iz akcijskog filma

Neuman je prethodno upao u financijske dubioze pa je za pljačku organizirao još dva pomoćnika, koji su izveli glavni dio pljačke u bečkoj poslovnici banke u kojoj je radio, prenosi orange.co.uk.

Ukradene su zlatne poluge i 1.425.000 kuna, od kojih je vraćen samo ranije naveden iznos, nakon što je policija uhvatila lopove. Kako se povrat imovine nije dogodio na dan kad je i ukradena, osiguravajuća kuća banci je isplatila odštetu, a novac je otad ostao u austrijskom ministarstvu pravosuđa.

Neumanov odvjetnik Herbert Eichenseder medijima je rekao kako ga je nedavno kontaktiralo ministarstvo pravosuđa i zamolilo ga da pomogne u povratu novca njegovom klijentu, koji ga je ukrao.

Novac je prethodno odbila dotična banka, jer smatraju da ne polažu pravo na njega zbog isplaćene odštete od strane osiguravajuće kuće. Sama osiguravajuća kuća isto tako nije htjela uzeti novac, jer kako ističu, nisu bili zbog isplate odštete u gubitku. Ukradeno zlato u međuvremenu je dobilo toliko na vrijednosti da je pokrilo sav novac isplaćen banci.

‘Nisam mogao vjerovati što sam dobio od suda, pa sam provjerio i ispostavilo se da je istina’, rekao je odvjetnik Eichenseder. Kad je to rekao Neumanu, ovaj je umalo zanijemio, ali mu je dao broj bankovnog računa na koji se taj novac može uplatiti i tako je pljačkaš na kraju ipak dobio ukradeni novac, i to legalno.

(dnevnikhr)

Leave a Reply

*

captcha *