Megan Sainsbury (31), profesorica i bivši trener u srednjoj školi u Saratozi, kako stoji u sudskim dokumentima, uhapšena je u srijedu na osnovu tri tačke “uznemiravanja i zlostavljanja” 17-ogodišnje učenice.

Zloupotreba se, prema dokumentima, odvijala od oktobra 2007. godine do januara 2009. godine. Prema sudskoj evidenciji, Sainsbury i učenica su se ljubile i dodirivale, ali nema dokaza da su imale spolni odnos. One su, navodno, razmjenjivale tekstualne poruke romantične prirode. Sainsburijeva je učenici kupovala poklone, uključujući i mobilni telefon, u cilju podsticanja djevojke da idalje nastave svoj odnos, izjavio je oblasni šerif.

Sainsburijeva će se na sudu pojaviti 27. aprila, kada će i zvanično biti optužena.

Ona je treća profesorica tjelesnog odgoja koja je uhapšena u protekle dvije sedmice pod sumnjom da ima neprimjerene odnose sa učenicama. Druge dvije profesorice su uhapšene za teška krivična djela, one su optužene i za seksualne odnose sa svojim učenicama.

Sainsbury je bila zvijezda košarkaškog tima u školi i igrala je hokej za Univerzitet Berkley. Dok se njena optužnica zasniva samo na uznemiravanju, druga dva slučaja su po težim optužnicama.

Rita Brum (24) je prva profesorica koja je ove godine uhapšena pod optužbom da je imala seksualne odnose sa 17-ogodišnjom učenicom. Majka učenice pronašla je ljubavno pismo sa detaljima samog odnosa. Ona je puštena uz kauciju od 15.000 dolara.

Drugi slučaj predstavlja Abigail Holloway (33), koja  je uhapšena u Coloradu u vezi zločina koji su se, navodno, dogodili dok je bila profesor u Sunnyvale Christian školi, počev od 2001. godine. Ona je optužena po 15 tačaka za razvratne radnje nad djecom. 

Ovaj slučaj je isplivao na površinu u oktobru prošle godine kada je njena učenica, sada već studentica, otišla kod psihologa po pitanju svoje zbunjenosti i povjerila mu se o trogodišnjim spolnim odnosima sa Hollowejevom, a za koje vlasti kažu da su počele kada je imala 13 godina.

Izvor:Agencije
Prijevod i obrada:IslamBosna.ba


Leave a Reply

*

captcha *